Autocolante perete ieftine pentru orice buzunar

Exista o varianta prin care ne putem decora casele cu ajutorul autocolantelor de perete, pentru a adauga rafinament si un nou aspect casei si, foarte important, fara a fi nevoiti sa suportam cheltuieli semnificative. Poti gasi o multitudine de modele de autocolante de perete sau materiale pentru a face chiar voi autocolantele, chiar pe pe magazinul nostru online: www.autocolant.ro .

Astazi ne gandeam sa dezvoltam subiectul autocolantelor de perete, mai exact:

De ce sa folosesti autocolante de perete?

Proprietarii de case care doresc sa-si imbunatateasca decorul locuintei, s-ar putea sa nu fie intotdeauna dispusi sa faca achizitii mari pentru a realiza acest lucru, pe langa sumele de bani mari, ei investesc mult timp si energie. Aici intra in discutie autocolantele de perete – cunoscute in mod popular ca autocolante sau picturi murale. Aceste elemente nu numai ca pot adauga rafinament si un nou aspect casei, fara a fi nevoie sa fie suporteate cheltuieli semnificative, ci nu necesita cunostinte de specialitate si va ofera libertatea de a le face singuri. Mai mult, acest decor de perete poate fi indepartat cu usurinta, iar proprietarii de case il pot schimba, dupa bunul plac daca se plictisesc de el. Prin urmare, a devenit o alegere preferata pentru proprietari dar si pentru oamenii care traiesc cu chirie.

Autocolantele de perete sau stickerele de perete ar trebui sa fie optiunea dvs. de luat in calcul daca doriti:

  • sa dati unei camere o schimbare pe termen scurt
  • locuiti intr-o locuinta inchiriata
  • vreti ca un spatiu mic sa para mai mare
  • nu doriti sa gauriti cuie in pereti
  • vreti sa decorati singur casa

Autocolantul de perete pentru camerele din casa ta

Autocolante de perete pentru living

Nu trebuie sa investesti in accesorii luxoase si costisitoare, pentru a da un aspect dramatic sufrageriei tale, deoarece decoratiunile de pereti pot face asta. in timp ce faci acest lucru, fii atent la schema generala de decor si alege un autocolant de perete care se potriveste cel mai bine cu celelalte accesorii, mobilier si culorile peretilor.

Autocolantele de perete nu sunt destinate numai peretilor. Poate fi folosit si pentru a va impodobi ferestrele si pentru a le face sa sclipeasca.

Autocolante de perete pentru colturile casei

Autocolantele de perete va permit, de asemenea, libertatea de a impodobi colturile, fara a provoca nicio piedica in miscare. Nu este ca si cum ai pune un dulap pe colt, doar decorezi coltul fara sa il incarci inutil cu obiecte.

Autocolant de perete pentru bucatarie

Spatiul de perete dintre blatul din bucatarie si mobila suspendata este adesea gol. Autocolantele de perete nu numai ca va ofera libertatea de a umple acest spatiu liber cu culori vibrante, ci si de a mentine mizeria de gatit de pe perete, deoarece aceste autocolante sunt foarte usor de curatat. Cu toate acestea, va trebui sa inlocuiti autocolantele de perete folosite in bucatarie mai des decat in alte spatii.

Autocolante de perete pentru camera copiilor

Cei care se asteapta sa aiba o familie, ar putea fi nevoiti sa transforme rapid o parte a casei lor intr-un spatiu pentru copii. Autocolantele de perete sunt o modalitate rapida de a realiza acest lucru si cu investitie mica. Foarte important, camera copiilor poate fi readusa la forma initiala, atunci cand doriti, fara nicio problema.

La ce sa fii atent cand alegi autocolantul de perete?

Alegeti o piesa de exceptie pentru spatii mari: autocolantele de perete sunt de obicei vandute in seturi. Acestea functioneaza bine pentru decoratiuni mici in bucatarie, bai si colturi. Opteaza pentru piese de dimensiuni mari pentru dormitoare si sufragerie, care fac camerele sa para mai mari si mai cochete.

Alegeti ceea ce aveti nevoie, nu ceea ce doriti: in functie de culoarea, textura si designul sau, autocolantele pot face spatiul sa para mai mare sau mai mic. Fii atent la acest aspect pentru a avea un design final reusit.

Nu depasiti masura: la fel ca orice alt articol, un pic prea mult si autocolantele dvs. de perete ar ajunge sa faca spatiul sa para aglomerat. Prin urmare, folositi-l cu moderatie.

Nu cheltuiti prea mult: acestea sunt optiuni de buzunar pentru a va decora casa. Deci, nu investiti prea multi bani in el, pentru ca si acestea ar trebui schimbate frecvent, asa ca la final sa nu ajunga sa va coste prea mult.

Avantaje si dezavantaje pentru folosirea autocolantului de perete

Autocolantele, precum hainele, vin in toate formele, dimensiunile si materialele. si la fel ca in industria modei, multe companii de autocolante iau cea mai ieftina cale si folosesc materiale care nu au fost niciodata destinate peretilor casei (sau caselor in general). Cel mai important lucru pentru oricine cauta autocolante de perete este sa afle pe ce material sunt imprimate, deoarece nu toate materialele sunt la fel din punct de vedere calitate. Doua intrebari importante ar fi:

1. Cat de puternic este lipiciul pentru autocolante?

Producatorii de autocolante au in mod normal o gama larga de diferite rezistente de adeziv. Autocolantele facute pentru a fi utilizate pe peretii interiori au in mod normal un adeziv mai putin puternic, in timp ce materialele pentru utilizare in exterior pot veni cu adeziv permanent foarte puternic.

Daca o firma de autocolante a ales un material cu un adeziv prea puternic, atunci este, de asemenea, probabil ca acestea sa fie greu de indepartat si sa lase urme atunci cand sunt in cele din urma indepartate (aveti nevoie de caldura pentru a inmuia un adeziv dur inainte de indepartare). Daca aveti indoieli, ne puteti intreba si va oferim mai multe informatii despre ce fel de lipici folosim in autocolante. Veti dori sa auziti cuvinte precum repozitionabil, cu aderenta redusa, temporar, cu adeziv scazut si/sau detasabil.

De asemenea, puteti verifica si intreba daca autocolantele sunt repozitionabile, deoarece de obicei acest lucru inseamna ca materialul este de calitate superioara cu un adeziv mai bland care este mai usor de indepartat.

Retineti ca majoritatea lipiciurilor se intaresc in timp, asa ca chiar si un lipici detasabil poate deveni mai dificil de indepartat daca a fost atasat de multi ani. Adesea, autocolantele care au fost pe perete de foarte mult timp vor lasa unele semne usoare chiar si cu lipiciul potrivit . Daca vrei sa fii absolut sigur, iti recomandam sa folosesti autocolantele doar 1-2 ani inainte de a le indeparta sau repozitiona, indiferent de material sau lipici.

2. Pe ce material este imprimat autocolantul?

Autocolante din PVC, poliester sau hartie? Acestea sunt cele trei categorii principale de materiale cele mai utilizate pentru autocolante. Din pacate, o mare parte din autocolantele de perete sunt imprimate pe plastic PVC de calitate scazuta (PVC moale contine plastic). PVC-ul este si astazi materialul ales pentru o mare parte a industriei, mai ales pentru ca este atat ieftin de produs, cat si elastic datorita plastifianti adaugati.

Cand vorbim despre posibile deteriorari ale peretilor, materialul conteaza mai putin decat lipiciul, dar este totusi bine de stiut ca cu cat autocolantul este mai subtire, cu atat este mai probabil sa se rupa si sa se incurce atunci cand este indepartat.

Autocolantele din poliester sunt de obicei mai rigide decat PVC-ul, deoarece nu contin plastifianti pentru a face materialul mai moale. Acest lucru le face mai putin potrivite pentru suprafete curbate sau inegale, dar mai bune pentru autocolante repozitionabile, deoarece materialul nu se va indoi sau nu se va intinde atunci cand este indepartat.

De obicei, cu cat autocolantul este mai gros, cu atat va fi mai usor de indepartat curat (atata timp cat adezivul este corect). Din acest motiv, folosim in mare parte un autocolant de hartie foarte gros si robust, ecologic, cu un adeziv repozitionabil, care este usor de atasat si indepartat.

De ce ai nevoie pentru a face singur un sticker de perete?

Iata care sunt consumabilele de care veti avea nevoie pentru a face autocolante cu Cricut:

  • Hartie autocolant
  • Imprimanta cu jet de cerneala
  • Cricut Maker sau Cricut Explore Air 2
  • Cricut Design Space
  • Fisier imagine pentru print
Instrumente pentru realizarea stickerelor de perete

Atunci cand alegi sa faci singur acest lucru, trebuie sa iei in considerare ca nu poti face decat autocolante de mici dimensiuni pentru ca cutterul Cricut este relativ micuta. Pentru autocolante de perete este bine sa cumperi unele deja existente la vanzare sau sa ceri o oferta personalizata pentru deisgn-ul dorit.

Instructiuni de aplicare corecta a stickerului de perete

  • Stickerele decorative contin trei straturi: suportul de hartie, modelul colorat si o folie transparenta pentru transfer.
  • Inainte de aplicare curata de praf portiunea de perete pe care vei aplica stickerul. Suprafata trebuie sa fie curata si neteda.
  • In cazul in care peretii sunt proaspat vopsiti va recomandam sa asteptati 2-3 saptamani pana sa aplicati stickerul. Peretele trebuie sa fie foarte bine uscat.
  • Tineti minte ca stickerul nu este reutilizabil si aplicati-l cu grija.
  • Pentru aplicare este posibil sa ai nevoie de o foarfeca, banda adeziva, un card de plastic.

Pasi pentru aplicare:

1. Aseaza stickerul pe o suprafata plana. Utilizeaza un card de plastic pentru a presa pe fata si pe spatele cartonat al stickerului, astfel incat acesta sa se lipeasca bine de folia transparenta.

2. Stabileste unde vrei sa pozitionezi stickerul si, cu ajutorul unei benzi adezive, pozitioneaza-l pe perete.

3. Indeparteaza suportul de hartie (plasa alba) si asigura-te ca stickerul ramane lipit in intregime pe folia transparenta. Daca elemente ale stickerului nu se lipesc de folia transparenta, intinde intregul sticker cu fata in jos si preseaza insistent spatele stickerului. Apoi incearca din nou indepartarea suportului alb.

4. Preseaza cu o racleta pe suprafata stickerului, actionand din centru catre margini – pentru a elimina bulele de aer aparute.

5. Dupa ce te-ai aigurat ca stickerul a ramas lipit de perete, indeparteaza cu grija folia de transfer (dupa 5-10 minute). Daca elemente ce formeaza stickerul raman lipite de folia transparenta, preseaza insistent suprafata foliei si incearca din nou indepartarea acesteia.

Autocolant/sticker de perete

Cum ti se pare autocolantul de perete? Ai folosit pana acum autocolantul pentru decorarea casei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *