Cum folosim corect o solutie de indepartat adeziv?

Daca in articolul precedent am discutat despre accesoriile in procesul de colantare, mai exact despre racleta, acum vom vorbi despre ceva ce ne ajuta foarte mult in procesul de decolantare! Cei ce au realizat pana acum o colantare, stiu ca autocolantul are o parte adeziva ce se lipeste pe suprafata colantata. Ei bine, in momentul in care vrem sa renuntam la autocolant, pe suprafata ramane adeziv si avem nevoie de o solutie indepartat adeziv!

Ce este solutia de indepartat adeziv si la ce ne ajuta?

Solutia de indepartat adezivul este o substanta, sub forma de spray, ce are rolul de a indeparta adezivul, de a-l inmuia astfel incat sa nu distrugem suprafata ce a fost decolantata.

Pe site-ul nostru veti gasi doua tipuri de solutie de indepartat adevizul. Unul pe baza de ulei si unul pe baza de amestec de solventi. In functie de suprafata colantata, este bine sa folosim tipul de solutie potrivit. De exemplu, spray-ul cu amestec de solventi nu poate fi folosit pe polistiren si pexiglas…

Solutia de indepartare adeziv pe baza de ulei de portocale nu are restrictii de utilizare in ceea ce priveste suprafata colantata.

Cum folosim o solutie de indepartat adeziv?

Solutia de îndepărtat adezivul este foarte ușor de folosit. Primul pas consta in scoaterea autocolantului de pe suprafata colantata cu ajutorul unei raclete (ca tot vorbeam ca este necesara in procesul de colantare, se pare ca va este utila si in procesul de decolantare) .

Apoi pulverizat spray cu solutie de indepartat adezivul, lasam putin sa actioneze si apoi curatam foarte bine suprafata, cu o carpa moale de bumbac. Daca se intampla sa mai ramana adeziv dupa racletare, insistam cu solutie pe portiunea respectiva.

Racleta indepartare autocolant
Decolantare – racleta

Putem inlocui solutia de indepartat adezivul cu altceva?

Este bine sa alegem o soluție profesionala de indepartat adezivul pentru ca odata aplicata pe suprafata cu adeziv, acesta se inmoaie si se curata imediat. Sunt unele substante care matuiesc anumite suprafate (De exemplu acetona) si este bine sa evitam improvizatiile de genul acesta.

Voi ați realizat pana acum un proiect de decolantare a unei suprafete? Cum ați procedat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *