Top accesorii montaj pe care le folosim in procesul de colantare

In momentul in care te decizi sa colantezi un obiect/suprafata din casa sau sa aplici un sticker, trebuie sa ai si ustensilele necesare pentru a face acest lucru. Astazi vrem sa va prezentam top accesorii montaj importante in procesul de colantare (pe care poti sa le gasesti pe magazinul nostru de autocolante)!

Foarfeca

Majoritatea autocolantelor pot fi taiate cu foarfeca normala insa, atunci când avem autocolante cu striatii, texturate sau cu aplicații speciale, avem nevoie de accesorii profesionale. De aceea, si foarfeca trebuie aleasa in funcfie de trasaturile autocolantului pe care il utilizam in procesul de colantare.

Foarfeca se alege tinand cont de trasaturile foliei de autocolant: grosime si trasaturi speciale, astfel incat sa alegem o foarfeca care sa taie usor autocolantul si astfel sa ne usureze munca. Spre exemplu, folia de autocolant magnetica este destul de groasa precum si folia tabla de scris. In acest caz, aveti nevoie de foarfeci speciale ca accesorii montaj.

Accesorii montaj: Foarfeca pentru taierea autocolantului
Foarfeca pentru taierea autocolantului

Racleta

Racleta este o ustensila foarte importanta in procesul de colantare si trebuie sa fii atent sa fie o racleta de calitate pentru a obtine un rezultat profesional. Aceasta trebuie sa fie dintr-un material de calitate, care sa nu zgarie autocolantul. Conteaza foarte mult si modul cum este utilizata astfel ca nu trebuie sa aplici autocolantul cu o presiune foarte mare (aceasta presiune poate deterioara autocolantul).

In functie de tipul de colantare (pe suprafata plata sau curbata), alegem racleta potrivita. De obicei, racletele au doua suprafete: una mai rigida si una cu pasla mai moale. Depinde foarte mult de tipul de autocolant pe care il colantam si clar, de suprafata colantata.

Materialul de velur/pasla ce este aplicat pe reclata (pe una din partile acesteia) te ajuta sa protejezi autocolantul in timpul colantarii, sa nu îl zgarie, mai ales atunci cand aplicatia se face pe o suprafata neregulata. Acest material se poate schimba atunci cand se toceste.

Accesorii montaj: Racleta pentru intinderea autocolantului
Racleta pentru intinderea autocolantului

Cutter-ul – unul dintre accesoriile de montaj de nelipsit

Cutter-ul este o alta ustensila ce nu trebuie sa lipseasca din procesul de colantare. Sunt mai multe tipuri de cutter, in functie de autocolantul pe care il folosim la proiectul nostru: cutit decoratiuni, cutter standard, cutit patchwork cu rama circulara sau cutit standard. Este necesar sa ai un cutter bun, care sa taie, si pe care sa il folosesti cu grija.

Pentru proiectele creative, pe care le realizezi acasa, ste necesar un cutter mic, cu lama ingusta. Acesta va taia multe tipuri de materiale si nu doar foi de autocolant: hartie, carton subtire, plastic etc. Pentru proiecte mai complexe, este necesar sa achizitionati si un cutit patchwork cu rama circulara sau alt tip de cutter care asa taie si folia mai groasa/dura.

Nu uita, ca exista lame de schimb pentru cutter asa ca daca lama cutter-ului pe care il detii s-a uzat, nu il arunca! Inlocuieste lamele si ai un cutter nou!

Accesorii montaj: Cutter pentru taierea autocolantului
Cutter pentru taierea autocolantului

Banda scotch de hartie

Exista mai multe tipuri de banda scotch de hartie: cu aderenta mai mica sau mai mare, banda de hartie gumata, kraft, umectibla sau banda activata cu apa.

Poate fi folosita in mai multe tipuri de proiecte, dar si in aplicarea autocolantului sau stickerelor de perete, asigurandu-ne cu ajutorul ei ca aplicam unde trebuie sticker-ul.

Practic, marginea sticker-ului sau autocolantului o lipim de perete cu ajutorul scotch-ului de hartie si in acest fel ramane fixata. In acest caz, este bine sa folosim o banda scotch cu aderenta mica pentru a nu degrada peretele si sticker-ul sau autocolantul.

De ce este important sa folosim accesorii montaj profesionale in procesul de colantare?

Accesoriile sunt extrem de importante in proiectele de colantare. Ele te ajuta sa ai un rezultat profesional si colantarea sa fie realizata cu succes! Practic, inainte de a alege accesoriile trebuie sa te gandesti la cateva aspecte legate de proiectul tau: tipul de autocolant folosit si suprafata pe care iti doresti sa o colantezi. Un exemplu foarte bun este în videoclipul de mai jos.

In functie de asta, alegi accesoriile care iti sunt necesare. Nu uita ca ne poti intreba pe pagina noastra de facebook si te ajutam cu raspunsul la intrebarile tale. De asemenea, gasesti accesorii pentru proiectele de colantare pe magazinul nostru.

Voi ce tipuri de accesorii ati folosit pana acum in procesul de colantare? Cum v-ați ales cele mai bune accesorii si care vi se par mai importante?

2 Replies to “Top accesorii montaj pe care le folosim in procesul de colantare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *