OFERTA - 1.00 x 1.00m Oracal 641G Culoare 081 Light Brown

OFERTA - 1.00 x 1.00m Oracal 641G Culoare 081 Light Brown OFERTA - 1.00 x 1.00m Oracal 641G Culoare 081 Light Brown
Comenzile inregistrate pana la ora 10:00 sunt livrate in aceeași zi lucratoare. Comenzile inregistrate dupa ora 10:00 sunt livrate in urmatoarea zi lucratoare. Comenzile inregistrate in weekend sunt livrate Luni. Pentru detalii privind programul cu ocazia Sarbatorilor legale consultati sectiunea Contact.
Adauga in cos Adauga in wishlist
Comenzile inregistrate pana la ora 10:00 sunt livrate in aceeași zi lucratoare. Comenzile inregistrate dupa ora 10:00 sunt livrate in urmatoarea zi lucratoare. Comenzile inregistrate in weekend sunt livrate Luni. Pentru detalii privind programul cu ocazia Sarbatorilor legale consultati sectiunea Contact.

Prezentare OFERTA - 1.00 x 1.00m Oracal 641G Culoare 081 Light Brown

Oferta se limiteaza la o singura bucata!

Folie autocolanta folosita cu succes pe cutter-plotter in realizarea de semne sau decoratiuni. Autocolantul folosit numai pe suprafete plane, este proiectat sa reziste la interior  sau la exterior pe termen scurt si mediu.

Adezivul este permanent, poliacrilic, pe baza de apa. Ca urmare, aplicarea intr-un mediu umed ii modifica in minus durata de viata.

Hartia suport are o grosime de 135 g/m2 si este acoperita cu silicon pe o parte, ceea ce permite o dezlipire usoara a autocolantului de pe aceasta. In cazul autocolantului de culoare alba, hartia suport are culoare albastru deschis pentru a contrasta puternic cu literele.

Caracteristici pentru OFERTA - 1.00 x 1.00m Oracal 641G Culoare 081 Light Brown

Certificat de conformitate 1 oracal-651-cod-081.jpg

Instructiuni de aplicare

Pregatirea suprafetelor

Adezivii speciali de inalta calitate utilizati la autocolantele marca Oracal se lipesc excelent pe aproape orice suprafata care are urmatoarele proprietati: este curata, neteda si rezistenta la intemperii, nu are pete de grasimi, ceara sau silicon.

Inainte de aplicarea autocolantelor Orafol, curatati bine suprafata cu izopropanol si stergeti-o cu o carpa. Daca raman reziduuri de solventi ca urmare a curatarii necorespunzatoare sau daca lacul de pe suprafata este prea proaspat, se pot forma mici bule de gaz intre autocolant si suprafata de aplicare. Lasati sa treaca cel putin trei saptamani inainte de a aplica autocolantul pe o suprafata proaspat acoperita cu lac.

Isopropanolul este recomandat ca fiind cel mai bun agent de curatare, deoarece alti agenti pot, in anumite cazuri, sa atace lacul sau sa reduca rezistenta adezivului autocolantului.

Pentru suprafetele care au tendinta de a elimina vapori, cum ar fi produsele din policarbonat, va recomandam urmatorii pasi:

Curatati suprafata, aplicati o bucata de autocolant si pastratio la + 60 ° C timp de aproximativ 24 de ore. Daca dupa acest timp s-au format bule sub autocolant, acest lucru indica faptul ca inca mai are loc eliminarea vaporilor.

Intrun astfel de caz, materialul plastic trebuie sa fie tratat termic sau depozitat la temperatura camerei pentru o perioada mai lunga de timp.

Temperatura de aplicare

Aplicarea autocolantului trebuie sa fie facuta la temperatura mentionata in fisa tehnica. Trebuie evitata o scadere majora a temperaturii in primele 24 de ore dupa aplicare. Daca totusi apare o scadere a temperaturii, recomandam incalzirea autocolantului aplicat folosind un pistol cu aer cald.

Indepartarea hartiei de silicon

Asezati autocolantul taiat pe plotter pe o suprafata plana, cu suportul de hartie in sus. Pentru a incepe montarea, desfaceti o mica parte a hartiei siliconice. Trageti intotdeauna hartia siliconica de pe autocolant, niciodata invers.

Montajul propriu-zis

Exista doua metode principale de aplicare a autocolantului: uscata si umeda.

Pentru o aplicare uscata, pozitionati autocolantul taiat in functie de locul unde doriti sa il lipiti. Apoi, incepand de la una dintre margini apasati-l usor pe suprafata de aplicare. Ulterior, lipiti si restul de autocolant cu miscari succesive, folosind o racleta din plastic. In functie de marimea autocolantului care se monteaza, hartia siliconica poate fi indepartata complet inainte de lipire sau treptat in timpul procedurii. Cand utilizati hartie sau folie de transfer Oratape, trageti-le incet de pe autocolant intr-un unghi de 180 °.

Aplicarea umeda trebuie facuta numai daca temperatura este de cel putin + 18 ° C. Pulverizati partea adeziva expusa a autocolantului cu apa amestecata cu un agent de spalare si aplicati-o pe suprafata pe care doriti sa o puneti. Marele avantaj al metodei de aplicare umeda este usurinta cu care poate fi pozitionat foarte precis autocolantul.

Apasati suprafata autocolantului cu o racleta folosind miscari succesive. Asigurati-va ca apa este complet eliminata dintre suprafata si adeziv. Pentru aplicarea umeda, recomandam folia de transfer Oratape MT72.

Dupa o perioada scurta de uscare, indepartati cu atentie folia de transfer intr-un unghi de 180 °. Umezirea usoara a partii din spate a foliei de transfer, face ca aceasta procedura sa fie si mai usoara.

Aderenta autocolantului este imbunatatita daca suprafata acestuia este apasata din nou cu racleta dupa cateva ore de la aplicare.

Atunci cand aplicati autocolantul pe piese alaturate care sunt in miscare, utilizati un cutter pentru a separa autocolantul in aceste puncte astfel incat acesta sa nu se desprinda atunci cand este expus miscarii.

Cand aplicati autocolantul peste un alt autocolant, asigurati-va ca apartin aceluiasi producator si sunt de acelasi tip (autocolant monomer peste alt monomer si autocolant polimeric peste alt autocolant polimeric).

Atentie! Anumite sisteme de geam termopan pot fi deteriorate de foliile autocolante datorita solicitarilor termice cauzate de fluctuatiile extreme ale temperaturii.

Aplicarea autocolantului pe masini

Pentru aplicarea pe autovehicule, va rugam sa consultati suplimentar instructiunile despre modul de aplicare a autocolantelor de tunning auto.

Indepartarea autocolantului

Inainte ca autocolantele sa poata fi indepartate este necesar ca temperatura mediului ambiant si a suprafetei sa fie de cel putin +20 ° C.

Cu ajutorul unei raclete de curatare, ridicati cu atentie mai intai un colt al autocolantului. Apoi trageti-l incet de pe suprafata intr-un unghi de 180 °. Indepartarea va fi mult mai usoara daca, in timp ce trageti, incalziti autocolantul folosind un pistol cu aer cald. Daca autocolantul indepartat este foarte vechi, poate ramane pe suprafata o mica cantitate de reziduu din adeziv. Acesta poate fi indepartat cu usurinta folosind Izopropanol.

Aceste informatii se bazeaza pe cunostintele si experienta noastra. Datorita diversitatii factorilor care pot influenta aplicarea si utilizarea autocolantului, va recomandam sa efectuati teste proprii ale produselor noastre in cazul unor aplicatii speciale.

Recenzii produs

Ne pare rau, inca nu exista nicio recenzie pentru acest produs.