Cum scapi de nedoritele pete pe pereti?

La un moment dat, trebuie sa va indurati sa renuntati la desenele artistice facute de copiii vostri pe peretii casei sau la incaperile cu tavan afumat. Fie ca vrem sau nu, peretii se murdaresc, iar petele apar si deranjeaza in aspectul general al interiorului. Daca unele pete pot fi sterse, gratie vopselelor lavabile, unele se incapataneaza sa persiste. Cum putem scapa de ele?

Orice vopsea buna trebuie sa acopere niste pete pe pereti. Deci, un nou strat de vopsea aplicata peste cea veche ar trebui sa garanteze imacularea suprafetelor patate, insa asta inseamna costuri ridicate si deranj in toata camera respectiva.

Mai jos aveti cateva idei pe care le puteti pune in practica pentru acoperirea petelor de pe pereti.

Pereti mazgaliti cu carioci si creioane cerate

Cei mici îti dau mereu teme de facut, provocandu-te sa gasesti solutii pentru a pastra casa curata. Daca ai pereti mazgaliti, scrisi cu pixul, carioca sau culori cerate, e simplu sa maschezi acea zona, aplicand autocolant cu diverse imprimeuri. Este atat de simplu, iar cei mici vor fi super încantati.

Pete pe perete in camera copiilor
Pete pe perete in camera copiilor
Sursa: shutterstock.com

Pete pe pereti in bucatarie

Peretele de deasupra chiuvetei se murdareste cel mai repede, asa ca scapa de probleme si mascheaza zona aplicand Autocolant de perete mozaic maro sau o alta nuanta care sa se potriveasca mobilei. Acesta este rezistent la umiditate, recomandat pentru peretii din baie si bucatarie. Vei gasi diverse modele sivariante de culori, asa ca una sigur este pentru tine. Plus ca vei da o nota fresh bucatariei, iar o schimbare este intotdeauna binevenita.

Autocolante decorative de perete care acopera petele de pe pereti

Ai o zona din sufragerie unde peretele este patat cu vin rosu, dupa o petrecere din weekend? Ei bine, poti acoperi acea zona cu ajutorul unui autocolant decorativ de perete. Vei gasi nenumarate variante de modele pe site-ul nostru, care sigur se vor potrivi pe peretele tau.  

Pete pe pereti cu vin rosu - solutia: autocolant decorativ
Pete pe pereti cu vin rosu – solutia: autocolant decorativ
Sursa: pixabay.com

Cum se aplica autocolant pe perete?

  1. Se desface de pe suportul de hartie o potiune de 10-15 cm din folia transparenta si autocolantul decorativ
  2. Se pliaza suportul de hartie ramas fara folie transparenta si se taie cu foarfeca sau un cutter
  3. Se fixeaza pe perete folia transparenta, in asa fel incat sa autocolantul sa stea drept
  4. Se foloseste o racleta sau un card bancar pentru a se aplica folia si autocolantul pe perete. Miscarea mainii trebuie sa fie sus-jos si sa acopere toata suprafata.
  5. Dupa ce ati aplicat pe perete prima parte de folie transparenta, mai desprindeti o portiune de suport de hartie pe care o rulati in interior
  6. Continuati aplicarea prin miscari sus-jos
  7. Finisati aplicare trecand inca o data cu racleta (cardul) peste folia transparenta
  8. Inlaturati folia transparenta de pe perete
  9. Daca atunci cand desfaceti folia transparenta se desprinde si o portiune de autocolant decorativ, reveniti cu racleta si apasati mai bine deasupra acelei portiuni, pentru ca autocolantul sa se prinda bine de perete
  10. Verificati daca autocolantul este perfect fixat pe perete? Daca este cazul, mai treceti o data cu racleta/ cardul.
Tutorial aplicare autocolant pe perete
Tutorial aplicare autocolant pe perete
Sursa: shutterstock.com

Aplicarea autocolantelor decorative de perete este foarte simpla, se realizeaza foarte usor si poate fi realizata in regie proprie, fara sa mai cheltuiti bani si pe manopera. Important este ca suprafata pe care acesta urmeaza sa fie aplicat sa fie curata si neteda, iar dupa ce stabiliti locul exact puteti incepe aplicarea propriu-zisa a autocolantului. La final, se va indeparta cu grija folia de transfer de pe suprafata autocolantului.

Va place ideea decorarii peretilor cu autocolante? Daca da, in ce camera ati vrea sa le folositi? Astept parerile voastre

4 Replies to “Cum scapi de nedoritele pete pe pereti?”

  1. Buna!
    Doresc sa imi decorez un perete cu autocolant dar ma gandesc la momentul cand va fi nevoie sa redecorez. Cum se desprinde autocolantul de perete? Se poate fara a strica peretele (fara a lua vopseaua)?
    Multumesc.
    Iulia

    1. As adauga ca am si un perete nefaiantat langa aragaz si deci expus petelor. Exista si vreun autocolant care se preteaza in apropierea surselor mari de caldura?
      Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *