Autocolant cameleon – un „must have” al sezonului

Te-ai gandit vreodata sa schimbi aspectul masinii tale si sa alegi ceva excentric? Colantarea cu ajutorul unui autocolant cameleon este in trend in aceasta perioada si este un must have in cazul in care iti doresti o schimbare totala a masinii tale!

Poti obtine acel impact pe care il vrei atunci cand parchezi undeva masina, la costuri reduse si totodata, excentric si de impact. In nuante multiple, autocolantul cameleon este fix ce iti trebuie pentru a face schimbarea!

Ce inseamna autocolantul cameleon?

Autocolantul camaleon este acel autocolant ce are nuante cameleonice, practic o combinatie de mai multe nuante ale culorii, ce isi schimba nuanta in functie de unghiul vizalizarii. Acest tip de autocolant este conceput pentru colantari totale ale masinii. Este un autocolant ce poate fi utilizat atat pe suprafete drepte, cat si pe suprafete neregulate sau curbate.

De ce sa alegi colantarea masinii si nu procesul de vopsire?

In primul rand, costul difera foarte mult si este mai convenabil sa apelati la autocolant. Desi, in azul vopsirii este un cost mult mai ridicat, efectul de cameleon nu este cel reprodus de autocolant. In cazul autocolantului cameleon, finisajul este unul cu un mai mare impact.

Un alte aspect de care ar trebui sa tinem cont este versatilitatea autocolantului. Daca apelam la vopsirea masinii, acest procedeu este ireversibil si masina nu va putea reveni la culoarea ei initiala. Pe cand, daca folosim autocolant cameleon, masina este doar invelita cu acesta si il putem indeparta oricand sau putem schimba cu alta folie cu alt model.

Intretinerea este relativ usoara in ambele cazuri. Trebuie folosite doar carpe moi, umede, fara alcool, cu uscare rapida pentru a se evita dezlipirea autocolatului sau deterioararea acestuia. Si este bine sa nu stea perioade lungi de timp in soare puternic sau in ploaie.

Timpul de executare a lucrarii reprezinta o alta diferenta destul de importanta pentru ca in cazul autocolantului cameleon, timpul de aplicare este mic, acesta se aplica usor si rapid, fara zgomote si mizerie. In cazul vopsirii, este un proces ce dureaza putin mai mult mult si este foarte costisitor.

Trebuie sa tinem cont si de nivelul de poluare, in cazul vopsirii fiind un nivel foarte mare de poluare pe cand autocolantul este o varianta eco-friendly, ce nu polueaza si poate fi reciclat.

Durabilitatea este un alt factor de care sa tinem cont. Asa cum ziceam mai sus, vopsirea masinii integral este permanenta, pe cand autocolantul il putem modfica in functie de dorinte, modificnd culoarea cameleon.

Colantare integrala cu autocolant cameleon
Colantare integrala cu autocolant cameleon

Este bine sa apelezi la o firma specializata in colantare auto?

Chiar va recomandam sa apelati la o firma specializata mai ales ca este vorba despre colantarea integrala a masinii. Firma de colantare, de obicei va poate ajuta si cu design-ul, in cazul in care doriti o culoare cameleon care sa fie personalizata.

Plus de asta, este destul de greu sa faceti singuri o colantare integrala, pentru ca piele masinii trebuie demontate, colantate si apoi montate la loc. De obicei, colantarea integrala a unei masini dureaza 3-4 zile, iti protejeaza vopseaua originala si esti sigur ca poti reveni la culoarea initiala oricand.

Noi va putem ajuta cu colantarea integrala a masinii, la cea mai inalta calitate. Unele dintre materialele cu care lucram sunt cele de la Techwrap, cu multe nuanțe de tip cameleon.

Autocolant cameleon Techwrap
Autocolant cameleon Techwrap

Ati apela la autocolant cameleon in cazul unei schimbare a culorii masinii?

2 Replies to “Autocolant cameleon – un „must have” al sezonului”

  1. Salut! In cazul colantarii cu autocolantul cameleon, care este procedura din punct de vedere legislativ? Ce culoare se va trece pe talonul auto? Mulțumesc!

    1. Buna ziua,
      Din câte știu, exista varianta în talon de mașină „multicoloră”, dar pentru detalii de acest gen am rugămintea sa luați legătură cu cei de la RAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *