Cum alegem o racleta colantare potrivita? Ghid explicativ
In momentul in care te decizi sa colantezi un obiect din casa (fie el mobila sau geam), trebuie sa ai si ustensilele necesare pentru a face acest lucru. Printre ustensilele acestea enumeram: cutter, foarfeca, racleta, rigla etc. Astazi vrem sa vorbim putin despre racleta colantare, o ustensila foarte importanta in procesul de aplicare a autocolantului!
- De ce este nevoie de o racleta colantare de calitate in procesul de aplicare a autocolantului?
- Cum poti face diferenta dintre o racleta de calitate si una slab calitativ?
- Cum folosesti corect o racleta atunci cand aplici o folie de autocolant?
- La ce sa fii atent cand cumperi o racleta de colantare?
De ce este nevoie de o racleta colantare de calitate in procesul de aplicare a autocolantului?
Si nu doar de o racleta de calitate este nevoie, ci trebuie ca toate produsele sa fie de calitate pentru un rezultat profesional. Insa astazi, vorbim strict despre racleta. Aceasta trebuie sa fie dintr-un material de calitate, care sa nu zgarie autocolantul si sa nu fie necesara aplicarea cu o presiune foarte mare (aceasta presiune poate deterioara autocolantul).
In functie de tipul de colantare (pe suprafata plata sau curbata), alegem racleta potrivita. De obicei, racletele au doua suprafete: una mai rigida si una cu pasla mai moale. Depinde foarte mult de tipul de autocolant pe care il colantam si clar, de suprafata colantata.
Cum poti face diferenta dintre o racleta de calitate si una slab calitativ?
Este bine sa cautam site-uri cu recenzii foarte bune din partea clientilor si de asemenea, putem cere recomandari. Noi suntem deschisi si va putem oferi raspunsuri pe pagina noastra de facebook.
Este foarte bine sa achizitionati o racleta de calitate pentru a avea o colantare cat mai profesional executata. Pentru asta, in functie de tipul de autocolant si suprafata colantata, exista mai multe tipuri de raclete: cu duritate mai mica sau mai mare si raclete de diferite dimensiuni ce te ajuta foarte mult la detalii (de exemplu, coltul geamurilor sau suprafete curbate).
Materialul de velur ce este aplicat pe raclata (pe una din partile acesteia) te ajuta sa protejezi autocolantul in timpul colantarii, sa nu il zgarie, mai ales atunci cand aplicarea se face pe o suprafata neregulata. Acest material se poate schimba atunci cand se toceste.
Cum folosesti corect o racleta atunci cand aplici o folie de autocolant?
Primul pas este sa intinzi bine folia pe suprafata (plana sau curba) pe care vrei sa o aplici. Folosirea racletei este urmatorul pas si are doua funcții:
- sa elimine orice posibila bula de aer care s-ar putea forma intre suprafata colantata si folia de autocolant
- sa lipeasca foarte bine (prin apasare) folia de suprafata respectiva.
Nu trebuie sa apesi foarte mult pe racleta, ci doar atat cat este nevoie pentru a indeplini aceste doua roluri. De asemenea, foarte important, racleta se tine puțin inclinata, nicioadata în unghi de 90 de grade.
La ce sa fii atent cand cumperi o racleta de colantare?
Când achizitionezi o racleta este bine sa ții cont de urmatoarele lucruri:
– tipul de suprafața colantata
– tipul de autocolant folosit
– recomandarea specialistului (ne poti consulta si te putem ajuta in alegerea celor mai bune accesorii)
Voi ati realizat pana acum un proiect de colantare? Cum v-ati ales cele mai bune accesorii și materiale pentru un rezultat profesional?