Cum sa colantam electrocasnicele pentru un look uniform in bucatarie
Probabil toti am observat cat de frumoase sunt bucatariile in filmele americane. Oare de ce? Poate pentru ca au posibilitati nelimitate in privinta culorilor electrocasnicelor? Cu siguranta acest lucru face diferenta: in momentul in care alege o culoare a mobilei, gaseste culoarea si in cazul electrocasnicelor si totul devine uniform. Azi, vrem sa va prezentam o varianta foarte rapida si practica de a crea un look uniform in bucatarie, folosind autocolantul: Colantam electrocasnicele singuri!
- Avantajele colantarii electrocasnicelor
- Putem sa colantam electrocasnicele singuri?
- Pasii pentru colantarea electrocasnicelor
Avantajele colantarii electrocasnicelor
In primul rand, decizia de a colanta electrocasnicele vine din dorinta de a uniformiza bucataria, in aceeasi nuanta. Probabil, mai usor ar fi sa cumperi direct electrocasnicele in nuanta dorita insa, ce sa vezi, exista o gama restransa de culori a electrocasnicelor. Avantajul cel mai mare ar colantarii electrocasnicelor (si nu numai) il are varietatea de culori si nuante pe care o poti folosi.
De asemenea, in momentul in care optezi pentru un cuptor sau un frigider intr-o anumita culoarea, pretul lui este mult mai mare decat daca ai cumpara acelasi frigider in nuanta clasica (alb sau gri), asadar avantajul numarul doi ar fi bugetul. Cu ajutorul autocolantului, cu siguranta poti colanta orice frigider in orice culoare vrei, cu un buget mult mai mic.
Autocolantul aplicat pe electrocasnice se intretine foarte usor pentru ca acesta este foarte rezistent atat la caldura cat si la umezeala. Se curata foarte usor cu o laveta umeda, de bumbac.
Putem sa colantam electrocasnicele singuri?
Colantarea este un proces foarte usor de realizat avand in vedere ca autocolantul se aplica foarte usor si nu necesita ajutor profesional.
Probabil va fi nevoie de atentie in cazul masuratorilor pe care le faceti si de asemenea, in cazul cuptoarelor incorporabile, trebuie sa decupati cu foarte mare grija butoanele, pentru o colantare perfecta!
Electrocasnicele trebuie sa fie cat mai curate, fara praf sau zgarieturi. Se curata foarte simplu cu ajutorul unei carpe de bumbac, fara a folosi produse de curatat pe baza de ulei. Autocolantul se taie cu ajutorul unui cutter, dupa ce am masurat foarte bine si se incepe procesul de colantare.
In doi, este mai usor, mai rapid si cu siguranta va iesi perfect!
Pasii pentru colantarea electrocasnicelor
Ca sa colantam electrocasnicele este nevoie sa parcurgem urmatorii pasi:
- Se curata suprafata pe care se aplica autocolantul
- Se taie autocolantul cu un cutter, după ce am făcut corect masuratorile
- Se foloseste racleta, un accesoriu de baza pentru un montaj reusit
Pentru a realiza o colantare perfecta, este necesar sa se respecte cateva reguli, printre care:
- daca aplici autocolant pe suprafete precum geam, sticla, suprafata lucioasa, este bine ca inante de aplicarea autocolantului sa pulverizezi apa pe suprafata ce urmeaza a fi colantata
- racleta se tine inclinata in unghi de 45 de grade
- racletarea se face dinspre centru spre margini, pentru a se evita crearea bulelor de aer
- daca apare vreo bula de aer in procesul de colantare, se poate indeparta foarte usor folosind varful unui ac si apoi racletam pentru a scoate aerul. Este de preferat sa evitam crearea de bule de aer pentru ca acea mica gaura, realizata cu acul in autocolant, in timp, se poate surpa si mari.
Ce spuneti? Voi ati apela la un astfel de procedeu pentru electrocasnicele din casa vostra?