Colantare vitrine cu autocolant de sezon

Colantarea este cea mai buna metoda de a decora vitrinele magazinelor fiind ceva ce poti face imediat, cu costuri mici si ai gama larga de modele si inspiratia ti-o poate oferi chiar si firma de la care te decizi sa cumperi materialele (de obicei au si serviciu de consultanta la dispozitia clientului). Acum, sigur ca ne asteptam sa ai cateva intrebari în legătură cu colantare vitrine, asa ca azi raspundem la cateva dintre ele.

Decorare vitrine cu autocolant de sezon
Decorare vitrine cu autocolant de sezon
Sursa: unsplash.com

De ce sa apelam la colantare vitrine cu autocolant de sezon?

Ei bine, decorarea vitrinelor este un must-have mai ales in sezonul de iarna cand fiecare magazin se gandeste sa atraga clientii cu un decor cat mai inspirat! Este bine ca acest decor sa nu depaseasca bugetul si eventual sa fie ceva cuy buget minim, dat fiind faptul ca sezonul sarbatorilor dureaza o luna, o luna jumatate maxim si astfel sa nu fie o risipa de bani.

Cu toate astea, cu autocolant de sezon se pot face multe lucruri, cu buget mic iar impactul este destul de mare. Conteaza foarte mult sa fim inventivi si sa facem un decor cat mai armonios: sa folosim maxim 3 culori complementare, sa nu abuzam de sclipici, sa nu incarcam foarte mult vitrina magaiznului astfel incat sigla magazinului sa fie cea dominanta!

Ce costuri implica procedura de colantare vitrine?

Costurile de obicei se reduc drastic daca alegem sa facem noi modelul decoratiunilor si sa nu apelam la consultanta si serviciul de colantare pus la dispozitie de compania de unde cumparam materialele. In acest caz, este posibil sa avem un decor destul de minimalist (in functie de cum ne descurcam la proiectele de tipul diy) si vom avea nevoie de cateva ustensile, pe langa autocolantul in nuantele dorite, pentru a realiza o colantare cat mai corecta si bine realizata.

Unele dintre acestea este posibil sa le ai deja cum ar fi un cutter, o foarfeca, o carpa moale de bumbac pentru curatarea usii.

Pe langa aceste ustensile mai este necesar sa cumperi o reclata cat mai buna care sa nu rupa sau zgarie autocolantul.

Si daca ai deja toate ustensilele cumparate te poti apuca de crearea decorului, mai exact, sa te gandesti ce anume vrei sa realizezi din autocolant, unde trebuie lipit si in ce marime vrei sa fie. Apoi decupezi si colantezi autocolantul pe vitrina magazinului.

Daca alegi varianta sa apelezi la o firma, aceasta iti poate realiza si decorul, poate imprima ce doresti pe autocolantul respectiv. Intr-adevar, se ecomiseste foarte mult timp, ai un decor bine pus la punct si cu siguranta va fi apreciat si de clienti.

Idei practice de decorare a vitrinelor prin colantare cu autocolant de sezon

Ideile sunt multe si trebuie sa va ganditi la ceva ce ar putea sa va completeze sigla sau sa fie in completarea ei. Pentru decorarea vitrinelor de sarbatori, putem folosi diverse simboluri: fulg de nea, stelute, brad, cetina de brad, globuri etc.

Mai jos va lasam si cateva poze pentru inspiratie:

Este cazul sa apelam la un specialist sau putem decora chiar noi vitrinele?

Daca designul decorului este creat de o firma, ar fi ideal ca acestia sa faca si colantarea efectiva si mai ales daca vitrina este foarte inalta si implica urcarea pe scara a celui care colanteaza.

Puteti realiza un decor minimalist cu autocolant in forma de fulg de nea, brad, globuri etc pe care sa le realizati chiar voi: decupati autocolantul in formele dorite si le lipiti pe vitrina.

Firmele pot cere si realizarea siglei in tenditele sarbatorilor de iarna: cu caciulita de Mos Craciun, cu stelute sau o sigla ninsa, cu zapada.

Dat fiind ca este un proces destul de migalos (masurare, decupare, lipire, decuparea surplusului etc) ajutorul din partea unei companii care sa va colanteze vitrinele si care sa va faca si designul decorului ar fi destul de costisitor, dar cu siguranta merita!

Este bine sa aveti aceste informatii inainte de a cere o oferta de pret. Noi va stam la dispozitie si va raspundem la intrebari in comentarii sau pe pagina de Facebook Autocolant.ro.

V-a ajutat raspunsul la aceste intrebari pentru a lua decizia cat mai buna in ceea ce priveste decorarea vitrinelor prin colantare cu autocolant de sezon? Voi ce varianta alegeti: colantati vitrina si creati designul chiar dvs sau apelati la ajutor profesional?

2 Replies to “Colantare vitrine cu autocolant de sezon”

  1. Buna ziua,

    Am nevoie de o oferta de pret pentru 5* autocolant dimensiune 2.5m * 2.5m. Ma intereseaza cotatie separata si pentru montaj SAU sa stiu daca este inclus in pretul autocolantului.
    Ma intereseasa cotatie separata si pentru partea de grafica – 5 vizuale diferite.

    Multumesc!

    1. Buna ziua,
      Din pacate nu va putem ajuta decât cu materialele, deoarece nu suntem o firma de producție publicitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *