De ce e mai scump daca apelezi la un specialist pentru reconditionare usi

Cu siguranta cand iti doresti sa obtii o schimbare in casa, poti incepe cu modificarea usilor insa acest lucru este destul de costisitor. Poti apela la o varianta mai adaptabila si creata intr-un buget mai restrans cu ajutorul autocolantului. Procesul prin care poti modifica o usa cu ajutorul autocolantului se numeste colantare. Materialele sunt acceptabile la pret insa câteodată, manopera pentru reconditionare usi nu este atat de convenabila.

Ustensile necesare pentru reconditionare usi

Sigur ca ai nevoie de cateva ustensile, pe langa autocolantul in nuanta dorita, pentru a realiza o colantare cat mai corecta si bine realizata. Unele dintre acestea este posibil sa le ai deja in casa cum ar fi un cutter, o foarfeca, o carpa moale de bumbac pentru curatarea usii.

Pe langa aceste ustensile mai este necesar sa cumperi o reclata cat mai buna care sa nu rupa sau zgarie autocolantul (gasesti o gama variata de raclete aici).

Si daca ai deja toate ustensilele cumparate te poti apuca de treaba.

Am detaliat etapele pe care trebuie sa le urmati pentru a colanta o usa aici.

Timpul alocat colantarii unei usi

Cu siguranta nu putem estima un timp precis de colantare insa va putem indica care ar fi tipurile de usi pentru care timpul de colantare creste. Aici vorbim de usile ce contin geamuri sau diverse striatii care necesita un timp crescut pe care ar trebui sa il petreci finisand autocolantul.

Partea autocolantului ce trebuie lipit in zona usii ce contine geam trebuie decupat cam la 2 cm distanta. Acesta fiind un surplus lasa in caz ca gresim, surplus ce se taie cu cutterul la final, dupa colantare usii.

De asemenea, mai sunt usile ce au striatii si necesita extra atentie la detalii. Pentru ca fiecare striatie sa fie acoperita perfect si aici este posibil sa folosim si pheon-ul pentru a incalzi autocolantul. In acest fel, acesta se va plia uniform pe striatii.

Asadar, in functie de tipul de usa, difera si timpul de colantare al acesteia si, desigur, si indemanarea noastra in ceea ce priveste proiectele de tip do it yourself. Concluzia este ca o usa simpla, fara geamuri si fara striatii este cea mai usor de colantat.

Ne putem descurca singuri sa colantam usile apartamentului?

Colantarea usilor este un proces foarte usor de realizat avand in vedere ca autocolantul se aplica foarte usor si nu necesita ajutor profesional.

Daca nu te descurci singur, poate fi nevoie de de doua persoane pentru a intinde folia si pentru a fi lipita cat mai bine pe usa, fara bule de aer.

Usa trebuie sa fie cat mai curata, fara praf sau zgarieturi foarte mari. Se curata foarte simplu cu ajutorul unei carpe de bumbac, fara a folosi produse de curatat pe baza de ulei. Autocolatul se taie cu ajutorul unui cutter si se incepe procesul de colantare.

Autocolantul prezentat in video il puteti gasi pe site-ul nostru, aici.

Cand este cazul sa apelam la un specialist pentru reconditionare usi?

Daca aveti un apartament si doriti sa modificati usile cu ajutorul procesului de colantare ar fi bine sa luati aceasta procedura in calcul doar daca vreti sa le colantati singuri. In caz contrar, colantarea ar fi un procedeu destul de costisitor.

Este recomandat sa apelati la un specialist daca aveti o firma si doriti sa realizati colantarea usilor din sediul companiei. In acest fel evitati sa creati haos prin schimbarea usilor. Operatia implica muncitori ce trebuie sa monteze usile, sa zideasca peretele etc, ceea ce produse mizerie si ar trebui dupa sa apelati si la o firma de curatenie.

Asadar, daca sunteti firma si vreti sa schimbati aspectul sediului, e bine sa apelati la colantarea usilor si sa cereti ajutor profesionist. Daca doriti sa modificati aspectul usilor din caminul dvs si doriti sa aveti un buget cat mai mic pentru asta, ar fi bine sa luati in calcul colantarea usilor realizata chiar de dvs.

Dat fiind ca este un proces destul de migalos (masurare, decupare, lipire, decuparea surplusului etc) ajutorul din partea unei companii care sa va colanteze usile ar fi destul de costisitor.

Este bine sa aveti aceste informatii inainte de a cere o oferta de pret, Va stam la dispozitie si va raspundem la intrebari in comentarii sau pe pagina de Facebook Autocolant.ro.

Reconditionare usi - cand apelam la specialist?
Reconditionare usi – cand apelam la specialist?
Reconditionare usi - cand apelam la specialist?
Reconditionare usi – cand apelam la specialist?

V-au ajutat aceste informatii pentru a lua decizia cat mai buna in ceea ce priveste colantare usilor dvs? Voi ce varianta alegeti: colantati usa dvs sau apelati la ajutor profesional?

One Reply to “De ce e mai scump daca apelezi la un specialist pentru reconditionare usi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *