Reconditionarea usilor rapid si ieftin folosind autocolantul

Usile dintr-o locuinta contribuie enorm la obtinerea unui decor care sa atraga, sa impresioneze si sa cucereasca. Cu siguranta macar o data ti s-a intamplat sa intri intr-un loc necunoscut si primul lucru care te-a atras a fost designul diferit al usilor. Fiind elemente definitorii in decor, acestea pot pune in evidenta orice incapere datorita texturii, modelului, culorilor.

Din fericire, in prezent autocolantul reprezinta solutia optima pentru a reconditiona repede si usor usile in concordanta cu diferite idei creative. Cu ajutorul autocolantului potrivit, care sa indeplineasca cu brio cerintele tale, vei avea o usa ca noua, unica, „personalizata”, decorata cu suflet, fara sa consumi multi bani si energie fara rost.

In functie de ceea ce iti doresti si de stilul de design preferat, opteaza pentru a implementa una dintre urmatoarele idei propuse:

Reconditionarea usilor folosind autocolant imitatie lemn

Daca iti doresti sa reconditionezi usa astfel incat sa aiba un decor rustic-modern, opteaza pentru autocolant mobila ce imita lemnul lemn, ideal pentru a transforma o usa banala, invechita sau uzata cu una deosebita, cu accente vintage si un model unicat. In plus, mobilierul de lemn, in culori pamantii, se afla in tendinte in anul 2019, asadar vei avea o usa moderna, in tendinte.

Reconditionarea usilor folosind autocolant imitatie lemn
sursa: pixabay.com

Reconditionarea usilor folosind autocolant culori uni

O usa redecorata in acest fel va reusi sa cucereasca de la prima vedere. Daca iti doresti ca oricine iti paseste pragul sa fie hipnotizat, opteaza pentru o usa in culori uni, care sa fie atractia principala a incaperii. Si cum la moda in anul 2019 sunt petele de culoare, aplica pe usa autocolant lila deschis, care aduce primavara in casa ta. O alta idee creativa ar fi sa alegi autocolant bleu metalic, de asemenea in tendinte in anul 2019 si cat ai zice „autocolant” vei avea o usa cu adevarat hiptotizanta.

Reconditionarea unei usi vechi folosind autocolant – ghid practic

De multe ori e mai rapid si mai la indemana reconditionarea unei usi vechi folosind autocolant decat revospsirea. Pentru revopsire e nevoie de o pregatire preliminara constand in indepartarea vechiului strat de vopsea. Vorbesc de usile vechi din PFL folosite de obicei ca usi interioare in apartamentele vechi. Pentru autocolant pregatirile sunt de o amploare mult mai redusa si puteti face acest lucru singuri, fara sa apelati la o firma (lucru care va genera costuri suplimentare, după cum am scris aici.)

  • Intr-o prima faza se scoate usa din balamale si se intinde pe o masa sau pe doua scaune.Se scot toate elementele metalice (balamale, clante etc.). Daca usa are geam se scoate si acesta.
  • Se chituiesc toate gaurile sau zgirieturile pronuntate de pe usa cu chit special pentru lemn.
  • Dupa uscarea chitului se freaca su smirghel fin toata suprafata usii. Daca vechea vopsea prezinta tuse sau bule pronuntate acestea se indeparteaza prin razuire cu un cutit sau un cutter. Toate denivelarile din vechea vopsea se vor vedea si prin autocolant si este bine sa nu le avem.
  • Se spala usa cu un burete usor umezit cu un pic de detergent. Aceasta are ca scop atat degresarea suprafetei cat si indepartarea resturilor provenite in urma smirgheluirii ceea ce asigura o mai buna priza a autocolantului pe suprafata usii.
  • Se sterge cu o carpa uscata. Inainte de a incepe aplicarea autocolantului trebuie sa te asiguri ca suprafata usii e perfect curata si uscata.
  • Se croieste autocolantul astfel incat latimea sa sa fie cam o latime de usa plus doua grosimi din care se scad 2 cm astfel incat cind se indoaie pe marginile usii sa nu ajunga pe cealaltafata. Suprapunerea autocolantului de pe cele doua fete trebuie facuta pe grosimea (cantul) usii.
  • Se incepe aplicarea autocolantuluui. Lucrul acesta e recomandat sa se faca in doua persoane si trebuie sa aveti pregatita o carpa uscata si un ac subtire.
  • NU se deslipeste mai mult de 10 cm din folia de pe spatele autocolantului!
  • O persoana deslipeste pe dedesupt folia de pe autocolant iar cealalta lipeste autocolantul. Pentru eliminarea bulelor se foloseste cirpa uscata cu care se freaca perpendicular pe directia de lipire a autocolantului. Vor mai ramane bule de dimensiune mica.
  • Daca usa a fost cu geam gaura geamului, NU se decupeaza din autocolant inainte deaplicare. Decuparea se face dupa ce ai terminat de lipit autocolantul pe usa deoarece in timpul lipirii autocolantul se intinde si gaura din autocolant nu va mai corespunde cu gaura din usa.
  • Se pliaza partile de autocolant lasate pentru canturi.
  • Bulele de dimensiune mica ramase se inteapa cu virful acului si se freaca cu carpa uscata pana dispar. E indicat sa folosesti un ac de seringa cat mai subtire.
  • Se aplica la fel autocolant si pe cealalta fata a usii.
  • Se fixeaza elementele metalice la locul lor.
  • Daca usa a avut geam, sipcile cu care a a fost prins geamul se pot acoperi si ele cu autocolant si se pot refolosi sau, daca sunt deteriorate, se inlocuiesc. Se fixeaza geamul si usa e gata pentru a fi reinstalata.

Sper ca v-au placut propunerile noastre si va este util ghidul de aplicare a autocolantului pe usi. Daca veti folosi acest ghid pentru reconditionarea usilor voastre, cu siguranta rezultatul va fi unul satisfacator.

47 Replies to “Reconditionarea usilor rapid si ieftin folosind autocolantul”

  1. Am 3 uși de interior pe care vreau sa le recoditionez , sunt cu auto colant. Mi-aș dori mult sa schimb și culoarea .

  2. Buna ziua,
    As dori sa schimb culoarea ușilor cu autocolant,in USA este geam de sticla cu model pe care as dori sa- l acopăr cu autocolant, se poate?
    Multumesc !

    1. Buna ziua,
      Sigur ca da. Puteti alege un autocolant colorat in masa pe care sa il aplicati pe ambele fete ale geamului: https://www.autocolant.ro/p/autocolant-colantari-si-inscriptionari-oracal-651-intermediate-cal-7 sau puteti alege un autocolant cu spate gri printat https://www.autocolant.ro/p/autocolant-imprimare-digitala-suprafete-drepte-termen-scurt-orajet-3641-181 si laminat cu https://www.autocolant.ro/p/folie-laminare-suprafete-drepte-oraguard-210-207

  3. CERERE OFERTA AUTOCOLANTARE MATERIAL PLUS MANOPERA 18.10.2020
    Buna ziua,
    Doresc o oferta de pret cu materiale si manopera pentru reconditionarea unui numar de 4 usi vechi apartament folosind tehnica autocolant.
    Prin urmare, pentru mai multe detalii și informații, nu ezitața să mă contactațezi la numărul de telefon.
    Toate cele bune ,
    Datcu Cristian

  4. Cel mai ieftine procedeu pt schimbarea ușilor interior bloc 1974.Bine-n-țeles cu ajutorul unui specialist,dacă se poate,pentru sectorul 6 București. Multumesc.

    1. Buna ziua,
      Autocolantul se poate aplica și pe ușile metalice, atâta timp cât ele sunt vopsite și suprafață este lucioasa.

  5. Buna ziua.ma intereseaza un autocolant alb pentru 4 usi interior si cu aplicare daca se poate .nu ma pricep sa le aplic

    1. Buna ziua,
      Se poate aplica autocolant și pe tocurile ușilor atât timp cât sunt realizate din lemn vopsit sau lacuit. Deocamdată nu avem un video în acest sens dar va fi pregătit pe viitor.
      Multumim

  6. Se poate pune autocolant pe tocul usilor termopan? Am 2 usi de termopan de interior albe, si vreau sa le fac wenghe (doar tocul, ca sunt cu geam).

  7. Bună ziua! As dori recondiționare cu autocolant a ușilor din apartament! In Craiova se ocupă cineva?

    1. Buna ziua,
      Nu avem echipa în Craiova, dar putem face o deplasare în anumite cazuri. Va rog sa cereți o cotație de preț personalizata la contact@autocolant.ro pentru lucrarea dumneavoastră.
      Multumesc.

    1. Buna ziua,
      Se pot face si deplasari in țară pentru colantare, contra cost. Va rog sa ne Trimiteți niște imagini clare cu ușile pe care doriți sa le colantate pentru emiterea unei cotații de preț la contact@autocolant.ro

    1. Buna ziua,
      Va putem furniza autocolantul dar nu prestam și serviciul de aplicare în Iași. Puteți apela la o firma care oferă montaje de acest fel.

  8. Am în jur de ’70 uși la un azil de bătrâni din MDF ,simple, drepte unele de 100 cm lățime iar altele de 87 cm lățime . Care ar fi prețul reconditionarii unei astfel de una ?

  9. Buna ziua. Autocolantul se poate aplica pe o usa de exterior supusa radiatiilor solare si rareori picaturilor de ploaie?
    Multumesc

    1. Depinde de autocolant. Căutați în specificațiile autocolantului dorit dacă rezista la radiații UV și dacă este recomandat pentru exterior. În acest caz îl puteți aplica pe una de exterior.

  10. Doresc sa cumpăr un autocolant autoadeziv pentru usa de exterior la casa cu curte, autocolant care sa reziste la uv, oscilații mari de temperatura, intemperii, îngheț, ploaie, etc. Dimensiuni 210/90 cm.

    1. Buna ziua,
      Noi comercializam materialul de care aveți nevoie. De pe situl nostru http://www.autocolant.ro puteți alege din multitudinea de modele. Din păcate, nu asiguram și serviciul de montaj la domiciliul clientului.
      Mulțumim pentru întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *