Zgarieturi termopan – cum rezolvi acest aspect?

Cu siguranta in momentul in care ati terminat renovarea casei va doriti ca totul sa arate impecabil dar ca un facut dupa ce echipa de muncitori a parasit locatia ati constatat ca exista anumite mici zgarieturi pe termopan. Cu toate ca sunt insesizabile dumneavoastra stiti ca sunt acolo si devine neplacut sa stiti ca ati realizat o asemenea investitie si pana la urma calitatea lasa de dorit.

Repararea propriu zisa a zgarieturilor

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa curatati suprafata geamului de termopan cu o carpa din microfibra. In acest fel, veti vedea cat de adanci sunt zgarieturile de pe sticla.

Exista mai multe modalitati de a curata sticla, insa multe din acestea nu se aplica si geamului de termopan, fiind realizat dintr-un alt material. Aici ne referim la curatatea zgarieturilor cu pasta de dinti, cu ceeara speciala de eliminare a zgarieturilor de pe sticla, argila amestecata cu ulei de masline… Insa acestea se folosesc pentru geamurile clasice din sticla si sunt solutii temporare…

Cum scapi de zgarieturile de pe termopan?
sursa: shutterstock.com

Autocolantul – solutia zgarieturilor de pe termopan

Solutia ideala pentru a scapa de zgarieturi (fie ca le acoperim pe cele deja existente fie ca protejam termopanul inainte de a avea zgarieturi) este aceea de a aplica autocolant pe geam.

Pe langa acest beneficiu, autocolantul pentru geam vin in mai multe variante:

Aplicare autocolant pe geamul termopan

Cum se aplica autocolant pe geamul de termopan?

Intinde folia sau autocolantul pe o suprafata plana.

Cu ajutorul unei rulete si un creion sau marker, masoara si taie dupa dimensiunile dorite. Este indicat sa lasi 2-3 cm in plus fata de dimensiunile dorite, deoarece te va ajuta la aplicare. Surplusul se taie dupa aplicare, folosind un cutter, dupa forma chederului de la geam.

Curata foarte bine suprafata ce urmeaza sa fie colata.

Pune autocolantul cu suportul de hartie peste suprafata respectiva, asigurandu-te ca ai o marja de 2-3 cm.

Pozitioneaza folia in partea superioara a geamului si desprinde o parte din liner. Acum, cu o racleta, apasa usor pe folie, de-a lungul marginii, pornind de la centrul spre exterior, in fiecare directie.

Odata ce ai aplicat autocolantul pe margine, acesta nu se va mai deplasa.

Acum, cu o mana, trage treptat de liner, iar, cu cealalta, racleteaza autocolantul, pornind mereu din partea deja aplicata. Astfel, nu se vor crea cute si nu vor aparea bule de aer.

Daca ai facut o greseala, trage usor filmul pentru a desprinde si racleteaza din nou. Dupa ce ai aplicat tot autocolantul, cu un cutter bine ascutit, taie surplusul de folie pe langa marginile obiectului.

Autocolant pentru geamul termopan

Asadar, daca aveti zgarieturi pe geamurile de termopan, nu este cazul sa le schimbati. Puteti folosi foliile de autocolant de pe autocolant.ro. Cu siguranta veti fi incantati de rezultat si veti economisi si foarte multi bani.

6 Replies to “Zgarieturi termopan – cum rezolvi acest aspect?”

  1. Buna dimineata,
    Pentru colantarea profilelor (rama ferestrei), aveti soluții folosind autocolantul?
    Multumesc

  2. Bună seara mă puteți ajuta și pe mine,am efectuat o lucrare cu un flex in apropierea pervazului de termopan și am atins tocul cu polizorul au rămas trei gauri in tocul termopan cu ce as putea astupa acele tăieturi?

    1. Buna ziua,
      Din păcate nici un fel de autocolant nu va putea acoperi găuri. Aveți nevoie de reparația pervazului, după care puteți acoperi suprafață deja netezită cu un autocolant pentru efectul estetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *