Autocolant tunning auto Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air

Autocolant tunning auto Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air Autocolant tunning auto Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air
Comenzile inregistrate pana la ora 10:00 sunt livrate in aceeași zi lucratoare. Comenzile inregistrate dupa ora 10:00 sunt livrate in urmatoarea zi lucratoare. Comenzile inregistrate in weekend sunt livrate Luni. Pentru detalii privind programul cu ocazia Sarbatorilor legale consultati sectiunea Contact.

Culoare autocolant 97 variante

Culoarea afisata depinde de monitorul tau, ca urmare pot exista diferente fata de culoarea reala a autocolantului. Pentru exactitate, poti comanda un Mostrar de culori.

Tip autocolant

Latime autocolant

Adauga in cos Adauga in wishlist
Monteaza singur Oricare ar fi proiectul tau, alege accesoriile potrivite si montajul devine foarte simplu. Pentru aceasta folie aveti nevoie de:
Comenzile inregistrate pana la ora 10:00 sunt livrate in aceeași zi lucratoare. Comenzile inregistrate dupa ora 10:00 sunt livrate in urmatoarea zi lucratoare. Comenzile inregistrate in weekend sunt livrate Luni. Pentru detalii privind programul cu ocazia Sarbatorilor legale consultati sectiunea Contact.

Prezentare Autocolant tunning auto Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air

Folie autocolanta cast, cu o structura multistrat realizata dintr-un polimer PVC, proiectata la cele mai inalte standarde tehnologice. Autocolantul Oracal 970RA are o suprafata foarte lucioasa (pastreaza aceasta caracteristica si in urma alungirii) si este folosit in general pentru colantarea masinilor, neavand nevoie de laminare suplimentara. 

Siliconul hartiei suport are o textura speciala la autocolantul Oracal 970RA, avand micro-canale, care determina formarea unui adeziv cu bule de aer, ce poarta numele de Rapid Air. Acest adeziv permite o aplicare mai usoara a autocolantului si impiedica formarea bulelor de aer in momentul montajului.

Adezivul special permite aderenta pe suprafete lacuite dar si pe suprafete neregulate, ondulate sau care contin nituri. O data aplicat, materialul este usor de indepartat daca se folosesc accesoriile corespunzatoare.

Suportul cu suprafata din polietilena, are o grosime de 143 g/m2 si este acoperita cu silicon pe o parte.

Autocolantul poate avea finisaj lucios sau mat si este disponibil in urmatoarea paleta de culori:

  • 51 nuante lucioase
  • 5 nuante mate (plus negru super mat)
  • 24 nuante metalice lucioase
  • 16 nuante metalice mate

Dupa aplicare, durata de viata a foliei in exterior este intre 1.5 - 12 ani, astfel:

  • 12 ani (aplicat vertical), 6 ani (aplicat orizontal) pentru autocolantul alb si cel negru
  • 8 ani (aplicat vertical), 4 ani (aplicat orizontal) pentru autocolantele colorate
  • 5 ani (aplicat vertical), 2.5 ani (aplicat orizontal) pentru autocolantele metalice
  • 3 ani (aplicat vertical), 1.5 ani (aplicat orizontal) pentru urmatoarele coduri: 092, 874, 920, 926, 932, 944

Caracteristici pentru Autocolant tunning auto Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air

Suprafata de aplicare plana, curbata, complexa
Aplicatii interior, exterior
Grosime material 100 - 150 microni
Tip adeziv Poliacrilic pe baza de solvent, permanent, repozitionabil
Marca Orafol
Durabilitate dupa aplicare 1.5 ani, 2.5 ani, 3 ani, 5 ani, 6 ani, 10 ani, 12 ani
Tip de culoare si textura alb, negru, colorat, metalizat
Unitatea de masura rola
Temperatura de aplicare > +15°C
Certificat de conformitate 1 970g-178-test-certificate-bs-5609.pdf

Instructiuni de aplicare

Inainte de aplicare

Inainte de aplicare, verificati cu atentie autocolantul Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air pentru defecte vizibile. Va rugam sa contactati distribuitorul in cazul in care sunt detectate defecte si nu utilizati colantul, deoarece nu putem procesa revendicarile privind defectele inainte de aplicare odata ce materialul a fost prelucrat în vreun fel. Verificati numarul lotului imprimat la marginea spatelui filmului pentru a va asigura ca numai materialele din acelasi lot sunt utilizate impreuna. Folosirea produselor altor producatori pentru colatarea aceluiasi produs nu este recomandata, deoarece poate afecta negativ procesarea, estetica, performanta sau durata de viata.

Adezivii de inalta calitate utilizati pentru Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air creeaza o legatura excelenta cu aproape orice suprafata curata. O metoda sigura de aplicare a acestui autocolant este: aderenta uscata.

Curatarea autovehiculului

Inainte de aplicare se recomand curatarea integrala a autovehiculului. Masina trebuie sa fie complet curata si uscata la aplicarea filmului. (nu se foloseste ceara).

Indepartati toate elementele care impiedica aplicarea autocolantului. (de ex. Oglinzi exterioare, manere pentru usi, decupari, stergatoare de parbriz etc.).
Se controleaza toate suprafetele si marginile sa nu existe ceara rezistenta. Orice reziduri trebuie indepartate numai cu un detergent industrial fara silicon pe baza de citrice. Suprafetele cu pete mai persistente pot fi curatate suplimentar cu un produs de curatare a insectelor disponibil in comert.

Curatati toate suprafetele pe care se aplica folia, cu detergent de suprafata ORACAL sau cu izopropanol. Nu folositi alcool. Asigurati-va ca urmele detergentilor ramasi sunt indepartate complet. Asigurati-va ca suprafetele, marginile, ondulatiile, golurile si imbinarile vehiculului sunt complet uscate. Indepartati cu atentie umiditatea ramasa sub sigiliile de cauciuc.

Cand utilizati hartie sau folie de transfer ORATAPE, trageti-le incet din film la un unghi de 180°.

Aplicarea autocolantului

Pozitionati autocolantul Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air pre-taiat care urmeaza sa fie aplicat pe suprafata masinii si fixati-l pe vehicul cu banda adeziva sau magneti.
In functie de marimea taierii, hartia siliconica poate fi indepartata complet inainte de lipire sau treptat in timpul procedurii de aderare.

• Asigurati-va ca autocolantul Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air se află la aproximativ 5 cm deasupra elementului vehiculului pe care se va aplica autocolantul.
• Scoateti hartia de suport de pe autocolantul Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air si intindeti-l pe acesta in mod egal peste partea care urmeaza a fi acoperita
• Aplicati folia Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air pe vehicul cu o racleta speciala pentru aplicarea autocolantului
• Pentru suprafete curbate (de exemplu, aripi de masina), utilizați un pistol cu ​​aer cald (phoen, etc.) pentru a încalzi întregul film color Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air la +40°C sau maxim +60°C.
• Pentru suprafetele complexe (margini / colturi), autocolantul ar trebui reincalzit cu grija cu un pistol de aer cald imediat dupa aplicarea sa pentru a activa adezivul. Este necesara reincalzirea autocolantului Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air la o temperatura de +110°C pana la maximum +120°C pentru a asigura stabilitatea structurii sale in aceste zone.
• Odata ce autocolantul Oracal 970RA Premium Wrapping Cast cu adeziv Rapid Air s-a racit, taiati sau intoarceti marginile sale. Dupa remontarea tuturor pieselor care au fost indepartate (oglinzi, manere, etc),  reincalziti din nou toate marginile si ondulatiile cu un pistol cu ​​aer cald la +110°C pana la maximum +120°C

Conditii ideale pentru aplicarea autocolantului

Incaperea in care va sta autovehiculul va fi curata, fara praf și luminoasa. Temperatura optima a suprafetei este cuprinsa intre +21°C si +23°C. Masurarea temperaturii suprafetei masinii este usor de masurat cu un termometru infrarosu.

Recenzii produs

Ne pare rau, inca nu exista nicio recenzie pentru acest produs.