Bullet journal si stickerele o combinatie de succes

Tuturor ne place sa fim organizati si sa ducem la bun sfarsit toate task-urile. Este bine sa notam de fiecare data toate lucrurile importante pentru noi: zile de nastere, sedinte importante, rezervari sau chiar obiective la inceput de an. Unii prefera varianta digitala si se ajuta de aplicatii de genul Google Calendar insa altii prefera varianta clasica: o agenda. Acum, exista si varianta de Bullet Journal si daca nu stii inca ce este cum te ajuta acesta, iti facem cunostinta cu el.

Ce este bullet journal si la ce il folosim?

In esenta, un bullet journal, sau BuJo, este un sistem de organizare pe care poti sa-l personalizezi dupa bunul plac. Este in egala masura un planner, un jurnal si o forma de meditatie care te ajuta sa combati haosul, sa iti cresti productivitatea si sa te dezvolti atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Pe scurt, BuJo este o metoda de a inregistra și nota tot ce se intampla zilnic in viata ta prin intermediul listelor de tip “to do” sau „task list”, care te ajuta sa reflectezi asupra scopurilor tale atat la cele pe termen scurt, cat si la cele pe termen lung, atat personal cat si profesional.

Este o tehnica relativ noua, aparuta in jurul anului 2013 prin care iti poti crea propriul sablon de organizare. Este o metoda ce ne aduce aminte ca suntem unici si ne organizam diferit.

Bullet journals sunt 100% personalizabile, astfel, fiecare poate sa-si creeze propriul format in functie de scopul pe care il urmareste.

Poti să incluzi categorii direct legate de nevoile tale. Vrei o metodă sa-ti urmaresti indeaproape obiceiurile? Vrei sa-ti planifici mesele sau sa-ti urmaresti cheltuielile ca sa dezvolti obiective financiare sanatoase, fara sa mai cheltui pe lucruri inutile? Tii sa incluzi liste cu filmele pe care vrei sa le vezi sau poate cu cartile pe care vrei sa le citesti? Un bullet journal e o metoda excelenta sa ai toate aceste lucruri in acelasi loc, fara sa ai un tipar predefinit… il creezi dupa bunul plac.

Ce este un bullet journal?
Ce este un bullet journal?
Sursa: pexels.com

Cum il decoram cat mai frumos?

Este extrem de simplu sa-ti creezi un bullet journal. Daca ai la dispozitie un jurnal si un pix sau creion, poti sa te apuci de treaba.Daca dai cautare pe google sau pe Pinterest, poti gasi numeroase modele de unde te poti inspira, asta pana iti gasesti o metoda a ta de organizare.

Daca totuși vrei sa depui mai mult efort in jurnalul tau, acestea sunt cateva dintre lucrurile de care ai nevoie.

Pix sau creion: Mai ales daca esti incepator, poti opta pentru un creion, fiindca iti da sansa sa stergi in cazul in care ai gresit.

Creioane colorate sau sharpies daca vrei sa adaugi note de culoare jurnalului tau. Poti folosi chiar si acuarele insa ai grija la excesul de apa, sa nu fie absorbit de foaie.

Chiar daca nu poti sa desenezi, asta nu inseamna ca nu poti sa ai un Bullet Journal creativ. Trebuie doar sa gandesti un pic outside-the-box si sa apeli la alte variante cum ar fi stickerele sau washi tapes.

Variante de stickere pentru bullet journal

Sunt extrem de multe variante de stickere pentru bullet journal. De la mici icons pe care sa le lipsesti in fata listei „to do” pana la zilele saptamanii, diverse desene, lunile anului, sageti sau chiar bulinute. Cu siguranta aspectul bullet journalului va fi schimbat cu ajutorul stickerelor. Gasiti si pe site-ul nostru stickere pe care le puteti folosi in bullet journal.

De ce sa tii un bullet journal?

Indiferent ce nume ii dai – planner, jurnal sau agenda – bullet journal-ul este calea spre o viata cat mai productiva si organizata. Este o metoda de organizare pe care poti sa o personalizezi in funcție de nevoile si prioritatile tale. E foarte important sa ai rabdare mai ales la inceput cand incepi sa creezi sabloanele – nici un skill nou nu poate fi invățat peste noapte si clar trebuie sa te obisnuiesti sa notezi zilnic in agenda… Aloca cate 15 minute in fiecare zi sa-ti completezi bullet journalul si vei simti pe propria piele ca uneori cele mai mari schimbari sunt aduse de lucruri mici.

Importanta planificarii cu ajutorul bullet journal
Importanta planificarii cu ajutorul bullet journal
Sursa: pixabay.com

Tu ai folosit vreodata agenda pentru organizarea taskurilor si nu numai? Te-ai gandit vreodata ca ai putea sa ai o agenda cat mai atractiva si mai frumos decorata, astfel incat sa iti fie drag sa o completezi si sa o deschizi zilnic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *