Activitati practice cu cei mici cu ajutorul autocolantului

Sigur ca da, autocolantul este prietenul copiilor! Colorat, autoadeziv, usor de folosit… cei mici se vor indragosti pe loc. Plus de asta, putem face extraordinar de multe activitati practice cu ajutorul lui:

Activitati practice cu cei mici
Activitati practice cu cei mici

Activitati practice: Decupam si lipim

Asa este, autocolantul auto-adeziv poate fi folosit in activitatile celor mic si putem decupa felurite forme geometrice si nu numai.Putem crea pe o pagina alba A4 un peisaj, folosindu-ne doar de autocolant colorat, o foarfeca si multa indemanare.

Ce mai putem face? Putem decupa cifre si litere si sa le lipim formand cuvinte. Literele se pot lipi pe foi sau pe mobila formand numele copilului sau pe cutiile de jucarii, astfel ne va fi mai usor sa aflam ce e intr-o cutie, fara sa fie nevoie sa o deschidem.

Activitati practice cu cei mici: decupam si lipim
Activitati practice cu cei mici: decupam si lipim

Reconditionam obiectele de mobilier

O alta activitate creativa pe care o putem realiza impreuna cu cei mici este redecorarea camerei lor. Le putem pune la lucru creativitatea si putem decora camera cu ajutorul autocolantului. Fie ca vrem sa aplicam autocolant pe toata mobila si sa ii schimbam aspectul, fie ca vrem sa acoperim doar o parte din mobila (mai uzata, cu zgarieturi), copii vor fi dornici sa participe la o astfel de activitate.

Si cu siguranta, vor fi incantati de ce va iesi, mai ales ca au participat si ei in mod activ. Colantarea mobilei este foarte usor de realizat, asa ca va recomandam sa ii implicati in mod activi si pe copii.

Schimbam culoarea masinutelor

Baietii vor putea „tuna” masinutele de jucarie cum vor. Pot crea linii cu autocolant colorat pe care sa le lipeasca pe masinute sau pot incerca sa acopere anumite parti mai mari ale acestora (capota, usa, portbagaj etc). In acest fel, vor crea masinutele mult visate si pot avea in fiecare zi o masina noua, doar schimband culorile autocolantului.

Activitati practice cu cei mici: schimbam culoarea masinutelor
Activitati practice cu cei mici: schimbam culoarea masinutelor

Cartonul si autocolantul = cei mai buni prieteni

Stiti foarte bine ca, in activitatile copiilor sunt folosite diverse materiale, printre care si cartonul. Este binestiut ca la gradinita acestia invata sa faca multe lucruri cu ajutorul cartonului (masinute, morisca, casute, copaci etc) pe care ulterior le picteaza sau le coloreaza.

Pentru a crea un proiect si mai fascinant pentru cei mici, putem imbina utilizarea cartonului si cea a autocolantului. Astfel ca in loc ca cei mici sa picteze micile proiecte, pot decupa autocolant autoadeziv si il pot lipi in culorile dorite. Astfel, proiectele celor mici vor avea un aspect mai profesional si mai ingrijit.

De ce sunt bune activitatile creative cu cei mici?

Va enumeram cateva beneficii pe care copii le pot avea in urma realizarii unei activitati creative:

  • isi vor descoperi latura creativa
  • vor avea parte de o experienta senzoriala utilizand diverse materiale
  • vor dezvolta motricitatea fina utilizand foarfeca si incercand sa lipeasca cat mai bine autocolantul
  • pentru multi copii, hand-made-ul este terapie curata. Isi vor focusa atentia asupra proiectului si vor avea mai multa rabdare
  • vor fi mai ordonati: ii putem invata ca dupa ce au finalizat proiectul, trebuie sa faca ordine in urma lor.

Ce parere aveti despre folosirea autocolantului in activitatile celor mici? Credeti ca este o metoda buna de crestere a creativitatii si a curiozitatii copiilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *