Realizeaza mobila vintage cu ajutorul autocolantului

Te gandesti sa schimbi aspectul mobilei si alegi o tema pentru intreaga casa? Sau mai degraba te gandesti sa alegi o tema pentru fiecare camera in parte? Indiferent cum ar fi, noi iti propunem cateva idei de a modifica aspectul casei tale, in varianta vintage, reintrepretata modern.

Mobila vintage de bucatarie

Bucataria este locul unde petrecem o mare parte din timp, mai ales femeile care pregatesc cu drag masa pentru familie. Este bine sa fie decorata cat mai frumos insa sa tinem cont si de o tema anume. Daca alegi sa modifici mobila de bucatarie cu una vintage, iti propunem sa mergi pe varianta de reconditionare folosind autocolantul. Gasesti foarte multe modele, culori si variante disponibile pentru a crea bucataria vintage a visurilor tale. Iti propunem cateva modele mai jos si cu siguranta una va fi pe placul tau!

Schimba aspectul mesei de dining

Masa de dining poate fi reconditionata in culori cu aspect vintage, ce imita lemnul masiv. In acest mod, poti lua masa fara sa mai fie nevoie sa asezi o fata de masa, ci doar servete pentru fiecare farfurie. Astfel, te bucuri vizual de ea si cu siguranta va arata foarte bine. O poti decora cu un suport vintage de lumanari sau o vaza veche cu flori.

Nu ar strica, pentru un aspect si mai vechi, sa asezi un mileu, asa cum sigur mai au bunicile. Nu uita insa ca trebuie ca intreg aspectul casei sa mearga in aceeasi nota de vintage. Nu poti sa decorezi masa astfel iar restul camerei sa fie cu mobila IKEA, noua si cu decoratiuni cu aspect modern.

Mobila vintage cu ajutorul autocolantului
Masa vintage cu ajutorul autocolantului

Usile vintage – la moda din nou?

Usile – clar se schimba aspectul casei odata cu schimbarea sau reconditionarea acestora. Iti recomandam sa alegi o singura varianta de culoare pentru toate, astfel casa va fi ca un tot unitar. Poti sa alegi din variantele de culori, modele vintage si sa le reconditionezi cu ajutorul autocolantului. Poti face acest lucru fara sa apelezi la ajutor profesional insa tine cont ca va fi nevoie de doua persoane pentru a colanta o usa, asa ca cere ajutorul unui prieten.

Mobila vintage in living room

Indiferent de tipul de mobilier pe care il ai in sufragerie in acest moment, cu ajutorul autocolantului ce imita lemnul masiv sau culorile vintage, si cu ajutorul unor maini dibace, poti transfoma mobila intr-una retro-vintage. Adaugand si decoratiunile care sa intregeasca imaginez, un candelabru si un covor persan cu model, vei obtine o sufragerie retro cu buget mic dar de super efect. Nimeni nu va sti ca acea mobila este colantata mai ales daca urmati toti pasii pentru o colantare de succes. Avem un articol pe aceasta tema pe blog.

Mobila vintage cu ajutorul autocolantului
Mobila retro cu ajutorul autocolantului

De ce e important sa ai o tema atunci cand alegi mobilierul?

Exact ca atunci cand te imbraci si adopti un anumit stil vestimentar, asa ste si cu alegerea temei pentru mobilier. Totul trebuie sa se intrepatrunda perfect si, sa fim seriosi, nimanui nu i se pare normal sa intre intr-o casa unde hol este decorat modrn, sufrageria este vintage, usile pentru fiecare camera difera, dormitoarele sunt colorate etc. Ar fi un haos si clar nu exista un echilibru. Nu discutam aici despre dormitorul copiilor, unde clar trebuie sa fie mai vesel si sa fie colorat.

Pentru a avea o casa echilibrata, trebuie sa gasim un echilibru si in decorarea camerelor, ideile sa fie interconectate.

Este pe gustul vostru decorarea casei in stil vintage sau preferati stilul modern si contemporan?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *