In cate moduri poti sa folosesti o banda dublu adeziva

Da, banda dublu adeziva este acel ceva ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa. In ultimii ani s-a dovedit ca aceasta a inlocuit cu succes lipiciul si este un ajutor de nadejde cand vine vorba de fixare si montare. Se poate folosi atat in lucrari de constructii cat si in casa, pentru a lipi si fixa diverse obiecte.

Astazi iti aratam cateva moduri rapide si usoare de a folosi banda dubla adeziva:

Ce este mai exact banda dublu adeziva si ce beneficii cheie are?

Ei bine, banda dublu adeziva este conceputa pentru a lipi doua suprafete impreuna, la final nefiind vizibila. Ce face mai exact aceasta: se ascunde intre doua obiecte, nu se vede, ceea ce face ca proiectul tau sa fie unul ingrijit si bine finisat. Comparat cu lipiciul, clar este mai usor de aplicat si nu face mizerie in aplicare.

Benzile dublu adezive sunt foarte usor de folosit, avand doua fete care se lipesc. Sunt extrem de versatile si pot fi utilizate in moduri diferite si din motive diferite. Ce le face cea mai buna alegere cand vine vorba de proiecte dificile: sunt mai putin invazive, agresive fata de suprafete, nu lasa murdarie, se pot fixa rapid si fara a fi nevoie sa aloci timp de uscare.

Tablouri lipite cu banda dublu adeziva
Tablouri lipite cu banda dublu adeziva
Sursa: pixabay.com

In ce moduri poti folosi benzile dublu adezive?

Benzile dublu adezive pot inlocui cu succes suruburile. Stii foarte bine ca atunci cand decizi sa pui un tablou, trebuie sa dai gaura in perete si sa pui un surub sau sa bati un cui, ceea ce deterioreaza peretele. O banda adeziva de calitate nu deterioreaza locul in care este aplicata.

Suruburile se fixeaza in anumite puncte in schimb, benzile dublu adezive fixeaza intregul perimetru al suprafetei si in acest fel aderenta este mult mai mare.

Daca doriti sa faceti un test si sa asezati intr-un anume mod tablourile/ramele pe perete, puteti apela la benzile dublu adezive inainte de fixarea permanenta. Daca va place la final varianta de aranjare, puteti fixa cu o banda mai puternica (exista mai multe variante de benzi – fixare usoara/fixare puternica) iar daca nu va place, eliminati banda fara sa lasati urme pe pereti.

Banda dublu adeziva este ideala pentru a proteja pardoselile mai ales daca vopsiti pereti sau aveti anumite proiecte de constructie in casa. Puteti aplica pe podele covoare de pasla fixate cu banda dublu adeziva pentru a le proteja de stropii de vopsea si de praf.

Un alt lucru pe care il face aceasta si care este foarte tare: poate izola fonic. Banda dublu adeziva se poate utlizata pentru a atasat spuma pe panourile de perete sau pe pardoseala de pe podele. In acest fel, se izoleaza fonic incaperea.

Nu-i asa ca este minunata aceasta banda?

Banda dublu adeziva - izolație fonica
Sursa: pixabay.com

Sfaturi si recomandari daca doriti sa lucrati cu banda dublu adeziva

Exista cateva lucruri de care sa tineti cont atunci cand o utilizati: materialele folosite, temperatura, greutatea. Asa ca va oferim cateva sfaturi inainte sa incepeti un proiect:

  • inainte de a incepe un proiect ganditi-va la suprafetele pe care doriti sa le lipiti: trebuie sa folositi o banda dublu adeziva adaptata suprafetei : mai plata si mai neteda ( sticla, aluminiu etc) – trebuie o banda mai subtire. Cu cat alegeti o suprafata mai aspra (de genul lemn, ciment, caramida), cu atat banda dublu adeziva trebuie sa fie mai groasa pentru a asigura aderenta necesara.
  • un alt aspect de care sa tineti cont este gradul de atractie sau forta de respingere a materialelor pe care le atasati: sticla si metalele goale se lipsesc cel mai bine. Materialele plastice in schimb pot varia si se pot lipi usor sau foarte greu in functie de tipul de plastic folosit.
  • alegeti o banda rezistenta la temperatura. Sunt benzi duble concepute pentru temperaturi scazute dar si benzi ce se utilizeaza in conditii fierbinti sau umede.

Voi ati folosit pana acum benzile dublu adezive? Cum le-ati integrat in proiectele voastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *