Unde si cum folosim o folie de transfer autocolant?

Exista anumite procedee in colantare, in care avem nevoie de produse cu anumite utilizari. Pentru a transfera un autocolant pe anumite suprafete avem nevoie de o folie de transfer autocolant. Nu stiu daca ati mai folosit o astfel de folie pana acum, insa in acest articol dorim sa va facem cunoscuta aceasta folie, cand si cum se utilizeaza si mai ales sa va lasam si cateva recomandari!

Folia de transfer - ce este si unde o folosim?
Folia de transfer – ce este si unde o folosim?

Ce este mai exact folia de transfer autocolant?

Folia de transfer autocolant este o folie transparenta, special creata pentru transferul autocolantelor folosite pe diferite suprafete, avand un adeziv special, cu mai multe grade de lipire in functie de suprafata pe care aplicam autocolantul (low, medium, high), nelansand urme dupa indepartare.

Acest tip de folie se comercializeaza in role de 50 m daca nu are suport de hartie, insa cu latimi variabile, in functie de nevoile noastre. Daca folia de transfer autocolant are suport de hartie, atunci se poate achizitiona si la metru.

Folia de transfer este folosita in special pentru autocolantele decupate cu cutter plotter, acolo unde este nevoie necesara de folie de transfer cu adeziv slab.

Folia de transfer - ce este si unde o folosim?
Folia de transfer – ce este si unde o folosim?

Cand si cum folosim folia de transfer autocolant?

Hartia sau folia de transfer utilizata în procesul de transferare al autocolantului faciliteaza rularea materialului autocolant printat sau decupat, depozitarea pe scurta durata si transportarea in siguranta, in vederea aplicarii fara sa se deterioreze suprafata directa de expunere a foliei de autoadezive, sub efectul racletei.

Folia de transfer este translucida, este realizata din polietilena si polipropilena iar performantele de transfer recomanda acest tip de folie pentru lucrari pretentioase, unde se impune o pozitionare perfecta a graficii, locului, imbinarii coloristice in acest fel fiind eliminata orice posibila eroare.

Asadar, pentru autocolante imprimate, realizate pe comanda si trasferate cat mai bine pe suprafata dorita, este ideala folia de transfer.

Folia de transfer - ce este si unde o folosim?
Folia de transfer – ce este si unde o folosim?

Recomandarile noastre de utilizare pentru acest tip de folie

Ei bine, vrem sa va facem cateva recomandari atat de produse pe care le gasiti pe pagina noastra cat si de modul de pastrare al unei role de transfer.

Rola de transfer este bine, ca dupa fiecare utilizare, sa fie pastrata in punga, evitand astfel riscul ca adezivul sa se usuce, din cauza caldurii sau a aerului uscat din locul de depozitare sau folosire.

In cazul in care adezivul se usuca, autocolantul se desprinde mai greu de pe rola si riscam sa il stricam.

De retinut este faptul ca perioada maxima de depozitare a foliei de transfer este de 2 ani.

Pe site-ul nostru, in categoria Folie de transfer, gasiti mai multe variante de folii de transfer cu grad de adeziune diferit: slab, mediu si puternic.

Voi ați folosit pana acum folie de transfer? Stiati de acest procedeu de a transfera autocolantul cu ajutorul unei astfel de folii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *