Decorarea peretilor folosind autocolantul

Decorarea peretilor este un aspect important, indiferent de incapare. Aspectul peretilor schimba intrega camera si cu siguranta trebuie avuta in vederea imbinarea culorilor potrivite, intr-o armonie cu restul mobilierului si decoratiunilor din camera.

Mai jos iti prezentam in detaliu cateva raspunsuri la posibilele întrebari, care sa te ajute sa intelegi putin importanta decorarii peretilor:

De ce trebuie sa decoram peretii?

Peretii reprezinta o zona pe care trebuie sa o exploatam foarte mult cand vine vorba de decor. Trebuie sa privim peretii ca pe niste panze mari in cadrul camerelor, care abia asteapta sa fie pictate si decorate dupa bunul plan.

Amenajarea si decorarea lucrurilor din casa, mai ales cu lucruri care iti plac si te definesc, fac dintr-un imobil acel loc special pe care il numesti acasa!

Desi poate, pana acum nu le-ai acordat atentie, peretii pot fi folositi cu succes pentru a completa locuinta, daca ii decorezi armonios. Poti folosi peretele pentru a crea un punct de interes si pentru a atrage privirile. Daca ai ales mobilier neutru sau in nuante deschise, poti alege culori puternice pentru a evidentia peretii.

Care sunt cele mai bune idei pentru decorarea peretilor folosind autocolantul? Putem decora atat peretii interiori cat si pe cei exteriori?

Iti vom prezenta cateva idei pe care le avem cand vine vorba despre decorarea peretilor, atat cei interiori cat si cei exterior. Unele dintre ele probabil le cunosti, insa altele este posibil sa te surprinda!

Culorile reprezinta cel mai bun truct pentru a scoate in evidenta aspectul unei incaperi. Nu te limita doar la culoarea alb. Poti folosi culori puternice, ce creeaza contrast intre pereti si restul mobilierului. Iti recomandam autocolantul pentru perete, ce vine intr-o gama larga de culori. Daca nu vrei o culoare uniforma, se poate crea si imprima pe autocolant, nuanta dorita: poti crea un degrade foarte fain de timp ombre sau poti combina 2-3 culori in diverse forme dar trebuie sa ai in vedere sa nu incarci foarte mult peretii.

Culorile - o idee minunata in decorarea peretilor
Culorile – o idee minunata in decorarea peretilor
Sursa: unsplash.com

Diverse decoratiuni din marmura sau lemn

Acest tip de decoratiune se foloseste in locuri precum bucatarie, baie sau zonele comune (hol). Cu siguranta aspectul incaperii se va schimba si va recomandam sa utilizati autocolant decorativ cu lemn sau marmura pentru ca aplicarea este rapida, se ingrijeste foarte usor si pe langa asta pretul este unul accesibil comparativ cu marmura sau lemnul.

Autocolant decorativ lemn
Autocolant decorativ lemn
Sursa: unsplash.com

Decorarea peretilor cu piele sau material textil

Aici tot la autocolant va indrumam pentru un rezultat ce va tine in timp, usor de aplicat si de ingrijit. Cu siguranta incaparea va fi schimbata, fie ca alegeti sa il folositi in dormitor sau in living room. Nu-i asa ca nu stiati ca exista autocolant decorativ ce imita materialul textul sau pielea?

Perete statement

Peretii in acest gen, decorati cu accent, definesc printr-un design inedit si diferit fata de ceilalti pereti. Puteti alege sa imprimati modelul dorit pe autocolant, folosind imprimarea digitala. Alegeti un model foarte colorat, stilizat si accentuat fata de restul peretilor din casa si cu siguranta toata atentia va fi asupra acestuia. Chiar acesta este rolul lui, sa atraga atentia privitorului, pentru a putea lasa ceilalti pereti nedecorati sau decorati subtil.

Stickere pentru perete

Puteti decora foarte frumos peretele unei incaperi cu ajutorul stickerelor de perete. Exista o gama larga de stickere si puteti alege dintre acestea sau se poate imprima stickerul dorit, in marimea dorita. Aplicarea este rapida, pur si simplu il lipsesti de perete si poti renunta oricand la el prin simpla dezlipire. Pot fi folosite cu succes in camera copilului, mai ales ca cei mici se plictisesc rapid de personajele din desene si se pot schimba rapid cu altele.

Puteti decora atat peretii interiori cat si cei exteriori, tinand cont de tipul de autocolant folosit. Clar, trebuie sa intrebati toate detaliile in momentul in care va decideti sa folositi autocolant, unele dintre ele nefiind ok pentru exterior.

Cum decoram peretii in functie de camera?

Din ideile mentionate mai sus, nu toate se potrivesc oricarui spatiu. Exista unele ce infrumuseteaza spatiul insa altele se potrivesc mai putin sau pot chiar strica designul.

Living – decorare pereti

Aici trebuie sa tinem foarte mult cont de marimea incaperii. Tipul de perete statement functioeaza atat pentru incaperile mari dar si pentru cele mici insa daca vrei sa folosesti un autocolant imprimat pe tot peretele incaperii, este posibil sa faci dintr-un living mic unul minuscul si incarcat vizual. Pe cand intr-un living mare este posibil sa fie fix ce trebuie.

Va puteti folosi de culori, de texturi si de alte decoratiuni ca sa armonizati spatiul: tablouri, ceas, oglinzi, plante etc.

Idei pentru decorarea peretilor
Decoratiuni perete
Sursa: unsplash.com

Dormitorul este foarte important si trebuie sa creati acel loc al vostru, cozy. Fiind cea mai intima incapere puteti sa o decorati asa cum simtiti, cu obiecte, culori, texturi ce va caracterizeaza. Nimic nu este gresit, important este ca voi sa va simtiti bine si in armonie.

Bucataria este locul unde petreceti timp, gatind pentru familie. Aici puteti jongla cu autocolant ce imita marmura, piatra, stickere cu tematica de gatit, autocolante de faianta . Nu veti putea sa decorati foarte mult peretii, acestia fiind ocupati in mare parte de mobilierul de bucatarie.

Baia este o alta incapere ce trebuie decorata intr-o armonie, astfel incat sa fie un loc primitor, relaxant. Aici vom avea obligatoriu o oglinda deasupra chiuvetei, si putem sa alegem decoartiuni din plante, autocolant pentru faianta cu diverse imprimeuri. Peretii sunt destul de incarcarcati cu faianta insa si pe aceasta o putem decora dupa bunul plac.

Holul, locul pe care il vedem prima data cand intram in casa, cu siguranta merge decorat cat mai armonios. Aici recomandarea noastra este sa alegeti un sticker cu un text ce va aduce bucurie, zambet pe fata. Pe langa asta, o oglinda sa va vedeti cand iesiti/intrati in casa, mobilierul (pantofar, cuier) si deja se aglomereaza locul. Stickerul va fi suficient ca un decor care sa va aduca o stare de bine.

Camera copilului este foarte importanta si trebuie sa fie vesela, primitoare si colorata. Cei mici vor fi bucurosi sa aiba pe peretii camerei personajele din desene animate, sau obiecte care sa ii ajute sa invete (exemplu autocolant tabla scolara). Stickerele sunt cele recomandate in cazul camerei copiilor pentru ca ei se plictisesc repede si stickerul este foarte usor de lipit si de dezlipit.

Reguli de care sa tii cont in decorarea peretilor

Iata cateva reguli de care sa tii comt atunci cand decorezi peretii casei:

  • alege un singur perete incarcat si ceilalti pastreaza-i simpli. Sau decoreaza toti peretii insa intr-un mod mai discret
  • decoreaza peretele din spatele canapelei sau coltarului, ele fiind punctele de interes ale incaperii. Poti pune accentul pe peretele sau locul din fata usii astfel incat acela sa fie cel care atrage atentia dupa intrarea in incapere
  • Nu incarca inutil o camera/un perete folosind toate decoratiunile posibile. Doua maxim trei sunt suficiente.
  • Daca alegi sa folosesti o culoare puternica pe un perete, sa ai grija ca restul decoratiunilor din camera sa fie in culori complementare sau in culori neutre.
Idei pentru decorarea peretilor
Idei decorare spatiu
Sursa: pixabay.com

Speram ca v-au fost utile aceste idei si recomandari si ati aflat cele mai bune modalitati de decorare ale peretilor. Puneti aceste idei in practica pentru a avea o locuinta frumos decorata!

2 Replies to “Decorarea peretilor folosind autocolantul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *