6 idei pentru a scapa de canicula verii
In momentul in care vara isi pune amprenta pe atmosfera de afara, acest lucru se resimte si mai puternic in interiorul casei noastre. Pe langa faptul ca se supraincalzeste locuinta, soarele bate cu putere si in geamuri si stim cu totii ca stralucirea soarelui de vara este deranjanta pentru ochi. Florile de pe pervaz au de asemenea de suferit si puterea razelor de soare poate duce chiar la ofilirea acestora. Venim cu cateva idei in ajutorul dvs. pentru a scapa de canicula verii ce se poate resimti in locuinta:
- Ventilator si/sau dezumidificator
- Scapa de canicula verii: Aer conditionat
- Draperii/jaluzele
- Caldura de la electrocasnice, becuri si activitatile din casa
- Scapa de canicula verii: Izolatia termica
- Scapa de canicula verii: Folia de protectie solara
Ventilator si/sau dezumidificator
Utilizarea unui ventilator ajuta foarte mult pentru ca acestea nu racesc aerul, ci doar ii accelereaza miscarea prin incapere, ceea ce ajuta evaporarea transpiratiei care racoreste corpul uman. Acest lucru functioneaza daca sunt temperaturi de pana la 35 grade… daca acestea sunt depasite, circulatia aerului fierbinte face mult mai rau asa ca nu este o solutie pe termen lung. Pe langa asta, ventilatoarele nu sunt indicate daca umiditatea este prea mare asa ca ar trebui folosite impreuna cu un dezumidificator.
Scapa de canicula verii: Aer conditionat
Aerul conditionat este cea de-a doua recomandare insa vine cu cateva dezavantaje. Pretul este prea mare iar montajul trebuie efectuat de o firma specializata. Pe langa pretul ridicat, acest aparat nu poate fi folosit la cote maxime daca avem copii in casa. Aerul puternic si rece poate afecta sinusurile si intregul aparat respirator atat a adultilor cat mai ales a copiilor. De asemenea, este si un consumator de energie, asa ca utilizarea se va resimti in factura de energie electrica.
Totodata pentru o functionare optima a acestuia sunt necesare revizii periodice ce presupun alti bani cheltuiti precum si o grija in plus.
Draperii/jaluzele
Un accesoriu, care pe langa infrumusetarea locuintei, va aduce si un pic de confort termic, sunt draperiile sau jaluzelele. Le puteti gasi in felurite modele, dumneavoastra putand alege ceva care sa se potriveasca mobilierului si perdelei din locuinta dvs.
Ele blocheaza razele firbinti ale soarelui sa patrunda in locuinta astfel ca se evita supraincalzirea. Draperiile sau jaluzelele vin cu dezavantajul de a nu permite luminii naturale sa patrunda in locuinta, astfel ca atata timp cat sunt trase, in camera este semi-intuneric si trebuie sa aprindem lumina artificiala. Nu este tocmai placut sa folosim in permanenta lumina artificiala, atat ziua cat si noaptea.
Caldura de la electrocasnice, becuri si activitatile din casa
Poti opri sau scoate din priza electrocasnicele care nu iti folosesc. Ele se incing in timpul zilei si degaja caldura (televizor, calculator). De asemenea, pentru a nu supraincalzi locuinta, este de preferat sa gatesti dimineata sau seara astfel ca plita, cuptorul si cuptorul cu microunde vor fi folosite in momentele cele mai racoroase din zi.
Un alt lucru care degaja caldura ar fi spalatul vaselor si folosirea dusului, creandu-se vapori de apa fierbinti. Recomandam si inlocuirea becurilor cu unele care degaja foarte putina caldura (becurile cu led degaja de 6-7 ori mai putin caldura decat un bec normal).
Scapa de canicula verii: Izolatia termica
O casa bine izolata termic (pereti, acoperis spre pod sau spre exterior, ferestre tripan) va fi mai racoroasa in timpul verii si mai calduroasa in timpul iernii, prin componenta de transfer termic prin convectie.
Scapa de canicula verii: Folia de protectia solara
Foliile de protectie solara sunt recomandarea noastra pentru ca asigura un echilibru termic placut in incapere; vara, racoarea este mentinuta in interiorul casei, iar caldura provenita de la soare este in mare parte respinsa sau retinuta in folie. In incapere se pastreaza o temperatura placuta.
Ele au proprietatea de a potenta efectele sistemelor de aer conditionat. Asadar, daca aveti si un aparat de aer conditionat, aerul rece este mai mult timp mentinut in interior si se face astfel economie la cantitatea de energie electrica consumata.
In functie de folia pe care o alegeti, caldura solara poate fi redusa cu pana la 82% oferind o mai mare stabilitate a temperaturii din interior si o reducere a caldurii solare, ceea ce este bine atat pentru noi, cat si pentru plantele din incapere. Evitam riscul de supraincalzire a acestora si de uscare.
Pe langa respingerea caldurii provenita de la soare, foliile de protectie solara reduc cantitatea de raze UV care patrunde in interior cu peste 99%, astfel ca suntem protejati impotriva bolilor provocate de aceste tipuri de raze (imbatranirea si ridarea pielii, afectiuni ale ochilor, arsuri solare si cancer).
Asadar, din cele sase idei de a scapa de canicula verii, recomandarea noastra ar fi foliile de protectie solara care aduc doar beneficii: pot fi montate chiar de dvs, pretul este mic, reduc cantitatea de caldura ce poate patrunde in locuinta, protejeaza impotriva razelor UV, protejeaza plantele, lumina naturala poate patrunde fara probleme in locuinta fara sa fie insotita de fierbinteala rezelor de soare. Gasiti toate produsele noastre in categoria „Folie protectie solara„, de unde le puteti comanda.
Va stam la dispozitie pentru intrebari si sfaturi in sectiunea comentarii.