Cum schimbi aspectul masinii cu ajutorul colantarii jantelor

Iti doresti sa faci o schimbare a masinii dar nu indraznesti sa faci ceva radical ca schimbarea intregii culori a acesteia? Astazi venim cu o noua idee: in trecut ti-am vorbit despre schimbarea culorii oglinzilor cu ajutorul autocolantului, astazi iti prezentam cum poti schimba aspectul si culoarea jantelor cu ajutorul autocolantului. 

schimbarea aspectului jantelor folosind autocolantul

Produse necesare colantarii jantelor auto 

Pentru a colanta jantele auto, aveti nevoie de cateva ustensile si produse. Toate acestea le puteti gasi si pe magazinul online autocolant.ro: 

  • Solutie curatat si degresat zona ce urmeaza a fi colantata
  • Fheon 
  • Cutter 
  • Manusa moale
  • Autocolant (in functie de zona ce se doreste a fi colantata)
  • Racleta 
  • Carpa moale din bumbac 

Etapele colantarii jantelor auto 

In primul rand curatati foarte bine janta cu o solutie de degresat si stergeti zona cu o carpa moale. 

etapele colantarii jantelor

Pozitionati autocolantul pe janta (de preferat un patrat ce acopera si marginile) si incalziti-l cu ajutorul fheon-ului, apoi puneti manusa in mana si cu ajutorul acesteia intindeti foarte bine autocolantul incalzit pe suprafata jantei. Daca observati ca autocolantul s-a racit si nu mai este maleabil, reveniti cu fheon-ul si intindeti iar autocolantul pana obtineti o intindere perfecta pe toata suprafata.

Cu ajutorul unui cutter taiati marginea jantei, cu 1 cm in plus fata de aceasta. Apoi cu racleta si fheon-ul, lipiti-o foarte bine. 

La fel procedati si cu marginile interioare, insa taiati cat mai aproape de margine posibil, fara sa mai lasati margine de 1 cm in plus.  Puteti decupa si zona unde se afla sigla, astfel incat aceasta sa ramana la vedere. 

Intretinerea autocolantului auto 

Spalarea se va realiza regulat, folosindu-se un burete sau o laveta moale, care sa nu provoace niciun fel de zgarieturi suprafetei.

Evitati spalarea autovehiculului atunci cand temperatura exterioara este ceva mai ridicata (25-40 grade). In zilele calduroase, se recomanda spalarea dimineata sau seara. Nu lasati autovehiculul murdar pentru o perioada indelugata de timp (2-4 saptamani) pentru a evita intrarea prafului in marginile autocolantului, acest lucru micsorandu-i durata de viata. 

Speram ca v-au fost utile aceste informatii in luarea deciziei de a colanta jantele masinii dvs. De asemenea, veti sti cum sa aplicati autocolantul auto singuri si sunteti la curent cu intretinerea lui pentru a-i da o viata indelungata. 

2 Replies to “Cum schimbi aspectul masinii cu ajutorul colantarii jantelor”

  1. Salut! În legătură cu aplicarea colant ului pe jante, se încălzesc de la plăcuțele de frână, exista riscul de a se topi colant ul sau nu dăunează? Mulțumesc!

    1. Buna ziua
      In mod normal jantele nu se încing atât de tare încât sa deterioreze autocolantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *