Amenajarea bucatariei ieftin – Cum te poate ajuta autocolantul?

Mobilierul vechi din bucatarie iti creaza o stare neplacuta de fiecare data cand intri in acea incapere? Este cazul sa ii oferiti o noua viata (si un nou refresh pentru dvs.) cu putina creativitate si buget redus… si sa ii schimbati culoarea si aspectul folosind autocolant pentru mobila.

Costurile pentru o mobila noua depasesc adesea bugetul planificat, iar mobilierul vechi nu se mai potriveste in actualul decor al locuintei. Cu toate acestea el ar putea fi reintegrat cu usurinta daca decideti sa ii redati stralucirea sau sa il reconditionati in mod creativ. Noi va oferim in acest sens o solutie ce va poate scoate din aceasta situatie.

Autocolantul pentru mobila se aplica pe orice suprafata plana (usa, dulap , masa, frigider, masina de spalat etc) oferindu-i prospetime si aspect impecabil.

Schimba aspectul si culoarea mobilei din bucatarie

Mobilei de bucatarie ii poti oferi pe langa alta culoare, stralucirea de alta data.

Autocolantul se va taia dupa dimensiunile portiunii de mobilier pe care se doreste aplicarea insa putin mai mare pe toate laturile. Excesul va fi indepartat dupa lipire cu un cutter.

Nu se lipeste tot odata ci progresiv pentru a nu risca sa se prinda goluri de aer pe dedesubt. Pentru intindere perfecta se va folosi un trafalet pe care se va apasa bine pe masura ce se dezlipeste plasticul.

Schimbare culoare mobila de bucatarie cu autocolant
Schimbare culoare mobila de bucatarie
Sursa: shutterstock.com

Ce tipuri de nuante se poarta in 2019 pentru mobila de bucatarie?

In anul 2019, se poarta fie culorile deschise, fie cele f inchise. Poti opta pentru acoperirea mobilei cu autocolant ce imita lemnul (aici gasesti atat culori deschise cat si inchise) sau poti opta pentru culori uni, mate sau lucioase.

Pe langa asta, poti face combinatii de culori astfel incat bucataria sa fie exact cum ti-ai imaginat-o: un loc unde sa iti servesti cafeaua relaxat sau sa mananci impreuna cu familia intr-un loc in care iti face placere sa stai.

Autocolant pentru mobila cu aspect de lemn
Nuante autocolant pentru mobila de bucatarie – aspect lemn
Sursa: shutterstock.com

Acoperirea blatului de bucatarie tocit cu autocolant pentru mobila

Exista autocolant ce are diverse imprimeuri de marmura si poti schimba imediat aspectul bucatariei, doar schimband culoarea blatului. Autocolantul este autoadeziv si se taie usor la forma si dimensiunea dorita. Doar nevoia de schimbare trebuie sa existe, restul este foarte simplu si il puteti aplica chiar voi.

Aplica autocolant pe frigider, masina de spalat vase

Frigiderul alb nu se incadreaza frumos in bucatarie? Stiai ca ii poti schimba culoarea si in acest fel, ai un frigider nou-nout? Imbraca-l in autocolant in nuanta dorita, care sa se potriveasca cu culoarea bucatariei si in acest fel schimbi intregul contrast al incaperii. Poti face acelasi lucru cu masina de spalat vase in cazul in care nu ai optat pentru una care sa fie incastrata in mobila.

Avantaje si mod de aplicare autocolant pentru mobila

Avantajele autocolantului pentru mobila ar fi:

  • Usor de aplicat
  •  Cost redus
  • Posibilitate de a modifica mobila, dupa propriile dorinte
  • Nuante diverse
  • Se intretine foarte usor si rezista mult

Mod de aplicare autocolant:

  1. Se curata suprafata pe care se aplica autocolantul
  2. Se taie autocolantul cu un cutter
  3. Se foloseste racleta, un accesoriu de baza pentru un montaj reusit

Alte trucuri pentru o aplicare perfecta:

  • cand se aplica autocolant pe suprafete din sticla, oglinda, plastic (suprafete foarte lucioase), se pulverizeaza multa apa
  • daca se foloseste apa la aplicare, folia se poate repozitiona usor, fara sa faca cute
  • racleta se tine inclinata la un unghi de 45 grade
  • se racleteaza din centrul suprafetei spre margini
  • daca dupa racletarea intregii suprafete observam o bula de aer, o indepartam usor folosind un ac si racletam zona respectiva

Acestea fiind spuse, va uram mult succes in proiectul pe care il aveti de a modifica bucataria si speram ca aceste informatii v-au fost utile.

2 Replies to “Amenajarea bucatariei ieftin – Cum te poate ajuta autocolantul?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *