Colantarea oglinzilor auto
Iti doresti o schimbare a culorii masinii insa nu indraznesti sa o schimbi in totalitate? Poti apela la un artificiu care iti va schimba putin masina insa nu va fi genul de schimbare care sa te puna pe drumuri pentru schimbarea actelor. Cu siguranta masina va arata mult mai bine cu aceasta pata de culoare. Vorbim astazi despre colantarea oglinzilor auto, procedura care se poate realiza nu doar pentru infrumusetare ci si daca ati zgariat oglinda si doriti sa o acoperiti!
- Produse necesare colantarii oglinzilor auto
- Etapele pentru colantarera oglinzilor auto
- Intretinerea autocolantului auto
Produse necesare colantarii oglinzilor auto
Pentru colantarea oglinzilor este nevoie de aceleasi produse ca in cazul colantarii totale a masinii, doar ca mult mai putin autocolant.
- Solutie curatat si degresat zona ce urmeaza a fi colantata
- Fheon
- Cutter
- Autocolant (in functie de zona ce se doreste a fi colantata)
- Racleta
- Carpa moale din bumbac
Etapele pentru colantarea oglinzilor auto
Daca aveti produsele enumerate mai sus la indemana, luati-va un partener pentru proiectul de colantare pe care urmeaza sa il incepeti si urmati etapele de mai jos:
1. Curatati foarte atent zona pe care doriti sa o colantati, in cazul nostru oglinzile auto. Dupa spalare se sufla cu aer comprimat pe zonele ascunse pentru a scoate praful si orice impuritate (aici puteti folosi tot fheonul desi scopul lui este altul).
2. Pentru aplicare, e nevoie de doua persoane pentru o intindere perfecta a foliei. O persoana tine folia intinsa iar cealalata o incalzeste cu fheonul, urmand a fi aplicata dintr-o margine in cealalata a oglinzii. Aceasta etapa incalzeste autocolantul si il face maleabil de a se plia pe o zona curbata cum este cea a oglinzii.
3. Cu o racleta va asigurati ca folia ia exact forma muchiilor oglinzii.
4. Marginile in exces se indeparteaza cu un cutter. Fiti atenti sa nu taiati prea mult sau sa zgariati vopseaua oglinzii.
6. Finisare: cutter-ul e util si la muchii. Colantarea unor oglinzi dureaza cel mult o jumatate de ora.
Daca nu vreti sa faceti singuri colantarea, puteti apela la o firma specializata.
Intretinerea autocolantului auto
Spalarea se va realiza regulat, folosindu-se un burete sau o laveta moale, care sa nu provoace niciun fel de zgarieturi suprafetei.
Evitati spalarea autovehiculului atunci cand temperatura exterioara este ceva mai ridicata (25-40 grade). Totodata, nu faceti acest lucru in contact direct cu razele soarelui. In astfel de zile calduroase, se recomanda spalarea dimineata sau seara. Nu lasati autovehiculul murdar pentru o perioada indelugata de timp (2-4 saptamani) pentru a evita intrarea prafului in marginile autocolantului, acest lucru micsorandu-i durata de viata.
Speram ca v-au fost utile aceste informatii in luarea deciziei de a colanta oglinzile auto. De asemenea, veti sti cum sa aplicati autocolantul auto singuri si sunteti la curent cu intretinerea lui pentru a-i da o viata indelungata.