Cum sa amenajam camera copilului pe timp de distantare sociala

Este o perioada grea pentru toata lumea: pandemia ne-a facut sa apreciem lucrurile marunte, de care inainte nu ne bucuram. O simpla iesire la supermarket ne bucura ca o excursie la munte. Cu toate astea, cei mai afectati de distantare sociala sunt copii, care nu se mai pot bucura de iesirea in parc, vizitele la bunici sau mersul la gradinita. Este bine sa ne bucuram cat mai mult de timpul petrecut acasa cu copii si sa incercam sa facem proiecte deosebite cu ei. Va propunem astazi sa incepeti amenajarea camerei, tinand cont de gusturile copilului dvs.

Amenajare camera copil pe timp de distantare sociala - folie laminare
Amenajare camera copil – folie tabla scolara
Sursa: pixabay.com

Amenajeaza camera cu ajutorul foliei de tabla scolara

În contextul dat, de distantare sociala, multe gradinite si scoli apeleaza la cursuri online sau pur si simplu sunt trimise activitatile ce trebuiau realizate la scoala/gradinita, prin email, parintilor. Asadar, parintii sunt cei care ar trebui acum sa ghideze copii si sa faca acele activitati cu ei. Suntem siguri ca un ajutor ar fi amenajarea unui loc de studiu sau pentru realizarea activitatilor. Pentru asta va recomandam folia de tabla scolara.

Tabla de scris cu creta este o folie autocolanta speciala pe care se poate scrie cu creta alba sau colorata. Folia se lipeste pe peretii vopsiti cu lavabil, exact ca stickerele.

Pentru a crea un decor cat mai placut, educativ si jucaus in camera celor mici, puteti crea cu ajutorul autocolantului tabla scolara cu modele cu animalute.

Amenajare camera copil pe timp de distantare sociala - folie laminare
Amenajare camera copil – folie tabla scolara
Sursa: pixabay.com

Amenajeaza camera cu ajutorul foliei de laminare

Această folie autoadezivă transformă orice suprafaţă netedă într-o tablă de scris albă, luciosă. Este o soluţie practică şi modernă pentru a comunica, a lăsa mesaje sau a face activități cu copii. Este ideala pentru a amenaja camera copilului, mai ales daca nu doriti sa foloseasca creta (in cazul foliei tabla scolara).

Autocolantul este alb, lucios. Pe suprafaţa lui se poate scrie cu markere semipermanente. Se şterge uşor cu un burete sau lavetă uscată. Putem opta pentru varianta magnetica astfel ca se pot aplica magneţi în formă de cifre, litere, forme geometrice pentru lecţii interactive şi atractive pentru cei mici.

Folosind această folie se poate crea direct pe perete un planner pentru activităţile pe care le avem de la gradinita/scoala si vom fi siguri ca le vo bifa pe toate.

Amenajare camera copil - folie laminare
Amenajare camera copil – folie laminare
Sursa: pixabay.com

Pregatirea suprafatei pentru aplicarea foliei tabla scolara/laminare

Este foarte usor sa pregatim o suprafata pentru a aplica folia de autocolant tabla scolara/laminare. Trebuie respectate cateva etape si nu este necesar ajutorul profesionist:

  • se va sterge bine de praf si se vor indeparta orice impuritati
  • se va degresa cu detergenti uzuali de bucătărie
  • se va usca foarte bine astfel incat inainte de aplicare suprafata sa fie perfect curata si uscata
  • asigurati-va ca pe mobila nu au ramas urme de praf, murdarie ori grasime

Pentru a obtine bucati de autocolant cu dimensiunile dorite puteti folosi un cutter, o foarfeca sau un cutit bine ascutit.

Ajustarea autocolantului la dimensiunile dorite se realizeaza foarte simplu, nefiind necesara o rigla sau ruleta; folia prezinta pe verso marcaje patrate (1 cm) care va ajuta sa taiati exact dimensiunea dorita.

Asadar, cum vi se pare aceasta idee pe timp de distantare sociala? Credeti ca v-ar ajuta in organizarea mai eficienta a activitatilor primite de la educatori/profesori? Suntem siguri ca cei mici vor fi foarte incantati sa aiba un astfel de colt in camera lor, special amenajat pentru a studia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *