Cum sa micsorezi factura la curent folosind foliile de protectie solara

In preajma primaverii ne gandim putin la cum sa facem sa pastram racoarea in casa pe perioada verii, dar fara sa marim factura de energie electrica din cauza folosirii intense a aerului conditionat. Noi va recomandam utilizarea foliilor de protectie solara, foarte avantajoase ca pret si foarte utile. Se vor vedea imediat beneficiile, in primul rand in factura de curent. Articolul de astazi o sa va ajute sa intelegeti urmatoarele lucruri:

Ce sunt foliile de protectie solara?

Foliile pentru protectie solara ajuta in primul rand la filtrarea razelor solare% din razele solare, avand ca scop si evitarea supraincalzirii. Ele reflecta cu pana la 40-50% din energia solara si absorb cu pana la iar daca aplicam aceasta folie pe geamuri nu mai este necesara folosirea unei perdele sau a unei draperii. Razele soarelui nu vor mai fi atat de puternice si vor trece si printr-un filtru UV.

Foliile de protectie solara
Folie protectie solara
sursa: pixabay.com

Cum si unde folosim foliile de protectie solara?

Foliile de protectie solara pot fi folosite atat in domeniul casnic cat s in industrie sau birouri. In zonele de birouri puteti folosi folie de protectie solara reflectorizanta mai ales acolo unde se doreste pastrarea unei intimitati intre interior si privirile curioase ale trecatorilor.

Folia de protectie solara se aplica pe suprafetele vitrate fie direct in structura sticlei (acest lucru se realizeaza direct in fabrica, pe comanda), pe partea exerioara a geamului sau pe partea interioara a geamului.

Care sunt avantajele folosirii foliei de protectie solara?

Printre avantajele utilizarii foliei de protectie solara amintim:

  • foliile de protectie solara previn incalzirea camerelor de locuit prin respingerea razelor solare si absorbtia energiei soarelui
  • protejeaza pielea de razele ultraviolete
  • ofera un aspect deosebit ferestrelor si fatadei pe care sunt montate
  • se monteaza cu usurinta nefiind necesara prezenta unui specialist
  • are pret accesibil si durabilitate mare.
Foliile de protectie solara - avantaje
Folia de protectie solara – avantaje
Sursa: pixabay.com

Cum se monteaza folia de protectie solara?

Etapele montarii unei folie de protecția solara pe geamuri sunt urmatoarele:

  1. Sticla trebuie sa fie spalata oarte bine si trebuie indepartate reziduurile si praful. Este indicat sa folositi detergenti speciali, bureti abrazivi si laveta moale din bumbac.
  2. Suprafata de sticla trebuie sa fie umezita cu o solutie speciala pentru aplicarea foliei
  3. Etapa urmatoare consta in decuparea foliei. Pentru a decupa folia trebuie sa masurati cu atentie toate laturile ferestrei si sa taiati cu ajutorul foliei sau cu o foarfeca foarte ascutita. E de preferat sa taiati cu 1-2 cm mai mult si apoi taiati surplusul dupa ce aplicati folia.
  4. Folia se aplica cu grija pe geamul umed, incepand de la coltul de sus si lipirea continuand in jos. Ca sa uniformizati folia si sa eliminati bulele de aer utilizati o spatula de plastic speciala, apasand de sus in jos pana scoateti toate bulele.
montarea foliilor de protectie solara
Montare folie de protectie solara
Sursa: shutterstock.com

Foliile de protectie solara sunt alegerea ideala daca vreti sa va protejati impotriva razelor de soare si sa pastrati un ambient racoros pe timpul verii. Credeti ca v-au ajutat informatiile prezentate in acest articol? Ce parere aveti despre posibilitatea micsorarii facturii de energiei cu o investitie extrem de mica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *