Cabinete medicale si de stomatologie decorate cu ajutorul autocolantului

Unele locuri sunt destul de greu de vizitat, in special pentru cei mici. Cand aud de doctor (fie el de familie sau stomatolog), se instaleaza frica, panica si refuzul total. Unele cabinete medicale si de stomatologie pot face diverse artificii pentru ca cei mici sa fie cat mai deschisi spre a le trece pragul. Astazi va prezentam cateva idei prin care puteti decora cabinetele cu buget redus si cu succes garantat. In acest fel evitam panica instalata copiilor si ii bucuram cu o consultatie cu zambetul pe buze.

Decorare cabinete stomatologice si medicale
Decorare cabinete stomatologice si medicale
Sursa: shutterstock.com

Decorarea usilor din cabinete medicale si/sau stomatologice

Usile sunt primele pe care le vedem cand intram in orice spatiu. Ele ne intampina si ne fac sa avem o prima parere despre locul in care vom ajunge. Ei bine, cabinetele medicilor de familie dar si a celor stomatologice, trebuie frumos decorate mai ales daca exista si pacienti copii. Pur si simplu, daca vom vedea pe usa programul decorat cu o rama tematica sau vom avea un sticker amuzant cu un doctor sau o maseluta vesela, vom intra mai nerabdatori sau macar ne vom schimba parerea despre cabinetul doctorului.

Decorarea podelelor din cabinete medicale si/sau stomatologice

Ce va recomandam cu drag este ca in spatiul de asteptare al cabinetelor sa realizati si cateva mici joculete care sa faca ca asteptarea copiilor sa fie mai usoara. De multe ori, copii sunt foarte nerabdatori si daca ar trebui sa stea 30 min pentru a intra in cabinet, cu siguranta acestea vor trece mai usor daca pe podea ar fi de exemplu un sotron. Sau poate urme de pasi care ii va indica un traseu. Sunt moduri simple insa cu siguranta de mare ajutor pentru parintii cu copii energici si fara rabdare.

Decorarea tavanului in cabinetele stomatologice

Aici sunt multe modele pe care le putem alege pentru a decora tavanul unui cabinet stomatologic. Putem alege un autocolant cu model impregnat: soare si nori, stele si luna, planetele, sau animalute simpatice.

Copilul aflat pe scaunul de stomatologie, va observa tavanul si va fi atent la detaliile afisate pe tavan. Cu siguranta va trece altfel timpul acel scaun si copilul se va relaxa.

Decorare cabinete stomatologice si medicale
Decorare cabinete stomatologice si medicale
Sursa: shutterstock.com

Decorarea mobilei din cabinete medicale si/sau stomatologice

Pentru mobila din cabinetele medicale si de stomatologie putem apela la culori puternice sau la stickere cu diverse animatii prietenoase si amuzante. Sunt destul de multe modele ce le putem folosi, de la doctori amuzanti la pastilute sau seringi cu fete amuzante sau caraghioase, sau maselute cu ochi si gura.

Iar doctorii ar putea sa ii invite pe copii sa se uite la stickere si sa creeze o poveste in jurul lor.

Impactul acestor decoratiuni asupra copiilor

Pentru multi dintre copii, mersul la doctor este un chin. Simplul gand la un om cu halat alb, care il controleaza in gat, urechi si ii asculta inimioara… nu este ceva ce copii agreeaza. Nu mai spunem de faimoasele vaccinuri. Insa, pentru a imblanzi aceste vizite, cabinetele medicale si de stomatologie pot crea anumite artificii cu ajutorul autocolantului sau stickerelor. Nu mai spunem ca bugetul este redus si puteti fi foarte creativi.

Am prezentant cateva idei in acest articol si speram ca multi dintre doctori vor crea un spatiu prietenos pentru copii, dar si pentru adulti. Si pe noi ne incanta vizual un spatiu colorat, decorat cat mai frumos si prietenos.

Credeti ca copii vostri ar aprecia un cabinet decorat special pentru ei? Ar merge la un astfel de cabinet mai cu drag?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *