Cum poti folosi autocolantul pentru crearea unui planner saptamanal

De multe ori este farte dificil sa ne organizam, profesional sau personal. Ne poate ajuta in acest sens o agenda in care sa notam diverse lucruri sau un planner saptamanal. Noi va recomandam cateva variante de plannere atat pentru partea personala (organizarea taskurilor personale din timpul zilei) cat si pe partea profesionala (strict taskurile de la birou):

Crearea unui planner saptamanal
Crearea unui planner saptamanal
Sursa: pixabay.com

Plannerul saptamanal de acasa

Cu ajutorului acestui tip de planner ne putem organiza rutina de curatenie, putem stabili meniul pentru o saptamana sau chiar putem ajuta copii creandu-le o rutina bine stabilita. Plannerul il putem aseza fie in bucatarie si notam meniul pentru urmatoarea saptamana dar putem avea o spatiu de notite unde sa scriem ce mai avem de cumparat. Pentru partea de rutina a copiilor, putem sa punem plannerul in camera lor unde sa le notam activitati zilnice dar si taskuri de curatenie: facut patul, strans jucariile etc.

Plannerul saptamanal de la birou

Cu o agenda ne putem organiza foarte bine insa ce facem cand avem de organizat o intreaga echipa? Apelam la un planner de perete pe care sa notam actiunile zilei sau saptamanii, pentru intreaga echipa: call-uri, sedinte, intalniri cu echipa, taskuri zilnice. In acest fel, putem sa ne asiguram ca toti vor vedea aceste taskuri si le vor duce la indeplinire.

Crearea unui planner saptamanal acasa
Crearea unui planner saptamanal
Sursa: unsplash.com

Plannerul saptamanal in cafenele si terase

Ei bine, cand vine vorba de cafenele si terase unde apar promotii si happy hour zilnic, este bine sa avem un spatiu unde sa notam si sa putem modifica ori de cate ori dorim. Cu asta ne poate ajuta autocolantul de perete, sub forma de folie tabla scolara sau folie de laminare. Oricare dintre ele se potriveste decorului, este bine venita pentru astfel de situatii.

Crearea unui planner saptamanal in cafenea
Crearea unui planner saptamanal
Sursa: pixabay.com

Tipuri de plannere ce se pot realiza cu ajutorul autocolantului

Exista 2 tipuri de plannere pe care le putem face cu ajutorul autocolantului: planner ce imita tabla de scris cu creta si planner realizat cu folie de laminare, unde putem scrie cu marker.

Tabla de scris cu creta este o folie autocolanta speciala pe care se poate scrie cu creta alba sau colorata. Folia se lipeste pe peretii vopsiti cu lavabil, exact ca stickerele.

Folia de laminare este un autocolantul alb, lucios. Pe suprafata lui se poate scrie cu markere semipermanente. Se sterge usor cu un burete sau laveta uscata. Putem opta pentru varianta magnetica astfel ca se pot aplica magneti in forma de cifre, litere, forme geometrice pentru lectii interactive si atractive pentru cei mici.

Folosind aceasta folie se poate crea direct pe perete un planner pentru activitatile pe care le avem acasa sau la birou si vom fi siguri ca le vo bifa pe toate.

Oricare dintre cele doua sunt la fel de utile si practice fie acasa, fie la birou.

Pregatirea suprafatei pentru aplicarea plannerului

Este foarte usor sa pregatim o suprafata pentru a aplica folia de autocolant tabla scolara/laminare. Trebuie respectate cateva etape si nu este necesar ajutorul profesionist:

  1. se va sterge bine perete si se vor indeparta impuritatile
  2. asigurati-va ca pe perete nu au ramas urme de praf, murdarie ori grasime
  3. ajustarea autocolantului la dimensiunile dorite se realizeaza foarte simplu, nefiind necesara o rigla sau ruleta; folia prezinta pe verso marcaje patrate (1 cm) care va ajuta sa taiati exact dimensiunea dorita.
  4. Lipirea se realizeaza cu ajutorul unei raclete, din mijloc catre exterior.

Ce parere aveti despre plannerul saptamanal realizat din autocolant? Vi s-ar parea util in organizarea dvs de acasa sau de la birou?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *