Utilitati practice ale autocolantului – restaurarea obiectelor

Ni se intampla des sa cumparam anumite obiecte si fie sa ne plictisim de ele, fie sa se strice, deterioreze. Sau ne atasam emotional de un anumit obicet si vrem cu orice pret sa il pastram cat mai multa vreme, sa ne bucuram de el. Astazi va prezentam cateva idei prin care puteti restaura/reconditiona unele obiecte cu buget redus si cu succes garantat. In acest fel evitam risipa de bani, consumatorismul si ne bucuram de produsele alese la un moment dat cat mai mult timp.

Restaurarea obiectelor de mobilier

Cu totii stim ce investitie mare este schimbarea mobilierului din casa. Daca avem copii, cunoastem acele mazgalituri pe mobila, de obicei facute cu marker permanent. Sau daca avem copii cuminti care nu fac astfel de nazbatii, mobila oricum se deterioareaza in timp si la un moment dat trebuie schimbata… Ei bine, putem reconditiona piesele de mobilier cu ajutorul autocolantului. Acesta se poate lipi pe suprafata mobilei si avem diversitate in materie de culori, texturi. Putem schimba foarte usor bucataria, camera copiilor sau chiar livingul cu ajutorul autocolantului si a doua maini dibace.

Reconditionarea usilor

Usile dintr-o locuinta contribuie enorm la obtinerea unui decor care sa atraga, sa impresioneze si sa cucereasca. Cu siguranta macar o data ti s-a intamplat sa intri intr-un loc necunoscut si primul lucru care te-a atras a fost designul diferit al usilor. Fiind elemente definitorii in decor, acestea pot pune in evidenta orice incapere datorita texturii, modelului, culorilor.

Din fericire, in prezent autocolantul reprezinta solutia optima pentru a reconditiona repede si usor usile in concordanta cu diferite idei creative. Cu ajutorul autocolantului potrivit, care sa indeplineasca cu brio cerintele tale, vei avea o usa ca noua, unica, „personalizata”, decorata cu suflet, fara sa consumi multi bani si energie fara rost.

Restaurarea usilor cu ajutorul autocolantului
Restaurarea usilor cu ajutorul autocolantului
Sursa: www.pexels.ro

Restaurarea obiectelor din gradina

Cand gradina sau teresa casei tale arata frumos, de drag iti petreci timpul in aer liber. Insa obiectele de decor din gradina se pot uza foarte repede din cauza ploilor, umezelii, vantului puternit etc. De exemplu, mesele si scaunele de pe tarasa sau batul cu care este sustinuta umbrela, se pot uza sau rugini. Ar fi frumos sa le inlocuim an de an cu altele noi, insa costurile ar fi prea ridicate. Putem insa apela cu incredere la autocolant si putem reconditiona an de an, ba chiar schimba culorile si astfel poti simti, vizual macar, ca ai alte obiecte de decor pentru gradina in fiecare an.

Restaurarea obiectelor din gradina cu ajutorul autocolantului
Restaurarea obiectelor din gradina cu ajutorul autocolantului
Sursa: www.pexels.ro

Reconditionarea bicicletelor/trotinetelor

Ni s-a intamplat adesea, mai ales parintilor de doi copii sa pastram bicicletele sau trotinetele celui mare, pentru a fi foloste si de cel mic. Insa daca bicicleta/trotineta este albastra (fiindca cel mare e baiat) si cea mica este fata, trebuie sa schimbam bicicleta cu una roz/rosie… Recomandarea noastra este sa folositi autocolantul si sa schimbati in culoarea sau combinatiile de culori dorite. Este varianta mai ieftina pe care o puteti transforma intr-un proiect pe care sa il realizati impreuna cu copii. Cu siguranta vor fi incantati de aceasta provocare: schimbarea culorii bicicletei!

Restaurarea bicicletelor cu ajutorul autocolantului
Restaurarea bicicletelor cu ajutorul autocolantului
Sursa: www.pixabay.ro

Etapele aplicarii autocolantului

Mod de aplicare autocolant:

  1. Se curata foarte bine suprafata pe care se aplica autocolantul astfel incat sa nu avem urme de praf
  2. Se taie autocolantul cu un cutter insa cu 1 cm ma mult decat suprafața pe care dorim sa îl apliam.
  3. Se foloseste racleta pentru a lipi uniform autocolantul, racleta fiind un accesoriu de baza pentru un montaj reusit

Alte trucuri pentru o aplicare perfecta a autocolantului:

  • cand se aplica autocolant pe suprafete din sticla, oglinda, plastic (suprafete foarte lucioase), se pulverizeaza multa apa
  • daca se foloseste apa la aplicare, folia se poate repozitiona usor, fara sa faca cute
  • racleta se tine inclinata la un unghi de 45 grade
  • se racleteaza din centrul suprafetei spre margini
  • daca dupa racletarea intregii suprafete observam o bula de aer, o indepartam usor folosind un ac si racletam zona respective.

Ce parere aveti despre reconditionarea obiectelor? Voi apelari la reconditionare sau cumparati alt produs/obiect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *