5 motive sa folosesti o folie de protectie caroserie

De multe ori, inainte de a lua o decizie importanta, te gandesti de cateva ori si pui in balanta avantajele si dezavantajele. Acelasi lucru ar trebui facut si in momentul in care decizi sa iti colantezi masina. Contrar miturilor, colantarea masinii nu prezinta niciun dezavantaj asa ca astazi iti dezvoltam 5 avantaje pentru care sa iei decizia sa folosesti o folie de protectie caroserie:

Scapa de zgarieturi

Daca masina ta are zgarieturi fine si nu iti permiti o revopsire profesionala, cea mai la indemana varianta ar fi sa folosesti folia de protectie caroserie si sa iti colantezi masina sau doar acea parte ce are zgarieturi.

Este adevarat ca procedura de infoliere nu este asa de durabila precum aplicarea unei vopsele profesionale, dar si costurile sunt cu mult mai mici, asa ca se renteaza mai mult o colantare decat o revopsire.

Avantajele folosirii foliei de protectie caroserie
Avantajele folosirii foliei de protectie caroserie
Sursa: unsplash.com

Schimba culoarea unor accesorii auto

Ei bine, stim cu totii ce bine arata o masina ingrijita si poti face multe lucruri cu ajutorul foliei de protectie caroserie. Poti colanta doar anumite parti ale masinii (oglinzile, capota, portbagajul sau doar anumite muchii) pentru un efect senzational. De obicei masinile au o singura culoare asa ca probabil nu vei gasi chiar combinatia de culori dorita. Cu ajutorul colantarii auto poti face orice iti doresti, avand insa in vedere ca legislatia interzice sa schimbati mai mult de 50% din culoarea originala a masinii, altfel va trebui sa treceti si pe la RAR pentru a modifica culoarea in talonul masinii.

Avantajele folosirii unei folii de protectie caroserie
Avantajele folosirii foliei de protectie caroserie
Sursa: pixabay.com

Promoveaza afacerea

Cum ar fi sa creezi din masina ta sau a afacerii tale un banner mobil? Cu ajutorul colantarii auto, poti face acest lucru si iti poti promova bussiness-ul foarte simplu si usor. Este nevoie de o comanda speciala ce ar trebui sa includa, de obicei, logo-ul firmei, datele de contact, sloganul firmei, site-ul, nr de telefon.

In acest fel promovarea afacerii se realizeaza pe un vad comercial foarte mare, costurile fiind destul de mici.

Folie de protectie caroserie: Costuri reduse

Un alt aspect ce interseaza pe majoritatea este costul. Aici vorbim despre costuri mici raportat la o comparatie cu vopsirea profesionala si la beneficiile aduse. De exemplu, o masina plina de zgarieturi clar va iesi mai ieftin daca o colantam, decat data o vopsim integral. Nu mai spunem de costurile pentru promovarea bussines-ului. Antreprenorul plateste o singura data colantarea iar acea masina se va plimba peste tot afisand informatiile si logo-ul companiei.

Protejeaza vopseaua masinii si tine rugina la distanta

Pentru a intretine cat mai mult o masina facem in fiecare an revizia si de fiecare data cand este nevoie schimbam distributia. Investim in cauciucuri bune, in benzina premium insa, ar trebui sa ne uitam si la partea estetica. Vopseaua reprezinta o parte foarte importanta si intretinerea cat mai lunga acesteia creste valoarea masinii. Nu mai spunem de evitarea aparitiei ruginii pe caroserie…

Un avantaj foarte mare al foliei de protectie caroserie este acela ca prin colantare se protejeaza vopseaua de zgarieturi, pete provocate de soare, matuire si chiar rugina.

Nu uitati un aspect foarte important. Nu este necesar sa schimbati culoarea masinii. Daca va doriti doar protejarea vopselii si evitarea aparitiei ruginii, puteti colanta masina cu o folie de rpotectie caroserie transparenta. Alegerea unei folii mai groase protejeaza mai bine vopseaua impotriva zgarieturilor si rezista mai bine in timp.

Ce parere aveti despre colantarea masinii? Date fiind avantajele de mai sus, ati folosi folia de protectie caroserie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *