Lectia de bricolaj: ce pot face copii cu autocolantul

Da-i copilului tau cateva folii de autocolant colorat si toate ustensilele necesare (foarfeca, racleta) si vei ramane surprins cata imaginatie poate avea acest pui de om! Copii sunt unici si vor veni fiecare cu cate o idee noua legata de ce poti face cu autocolantul. Astazi va prezentam cateva idei prin care le puteti face cunostinta cu autocolantul si le puteti arata ce putem face din el, astfel incat ei sa invete putin cum se utillizeaza in proiectele de bricolaj de tip do-it-yourself:

Lectie de bricolaj: copii si autocolantul
Lectie de bricolaj: copii si autocolantul
Sursa: pexels.com

Infrumuseteaza geamul dormitorului copiilor

Aici ar fi multe idei si modele pe care le putem realiza cu ajutorul autocolantului insa una mi se pare reflecta situatia actuala si timpurile pe care le traim. Puteti crea impreuna cu copilul dvs un peisaj unic: 2 nori uniti de un curcubeu si mesajul „Totul va fi bine”. Totul realizat din autocolant decupat. Atat norii, curcubeul cat si literele din mesaj, vor fi facute din autocolant autoadeziv, ce se va lipi pe geam, pe interior. Atentie putin la litere, pentru ca vor trebui lipite ca in oblinga, astfel incat pe exterior sa se poata citi mesajul corect.

Personalizeaza bicicleta/trotineta cu ajutorul autocolantului

Ei bine, stim cu siguranta ca gasim multe modele de biciclete si trotinete in comert, insa cum ar fi sa le poti personaliza dupa dorinta ta? Probabil nu vei gasi chiar combinatia de culori dorita sau poate ca vrei o personalizare cu numele tau. Cu ajutorul autocolantului autoadeziv poti face orice iti doresti, doar trebuie sa gandesti proiectul de la inceput pentru a putea decupa corect si conform masuratorilor. Nu uitati ca lipirea se face pe o suprafata circulara si trebuie sa avem grija la proportii.

Mobila cu personalitate cu ajutorul autocolantului

Mobila din camera copiilor vine de obicei in culori puternice: albastru, verde, roz, rosu, galben. Insa putem face si pe comanda anumite culori sau combinatii de culori, insa stim foarte bine ca orice lucru facut pe comanda costa foarte mult, raportat la o mobila standard. Copii nu inteleg de multe ori valoarea banului si daca vor neaparat o combinatie trasnita de culori (de care de multe ori se plictisesc in cateva luni), trebuie sa le facem pe plac.

O modalitate simpla, eficienta dar mai ales ieftina este autocolantul. Puteti alege culorile dorite si puteti decora mobila din camera copilului in culorile si modelul dorit de el. Nu mai zicem, ca peste cateva luni daca se plictiseste puteti face alte modificari care sa nu va afecteze bugetul. Nu este ca si cum trebuie sa schimbati intreaga mobila din dormitor.

Lectie de bricolaj: copii si autocolantul
Lectie de bricolaj: copii si autocolantul
Sursa: pexels.com

Lectia de bricolaj: Decorarea peretilor din camera copiilor

Un alt aspect ce infrumuseteaza camera copiilor sunt detaliile aplicate pe pereti. Fie ca este fan planete si univers, sau ii plac foarte mult masinile, rachetele sau zanele, decorarea se face foarte simplu cu ajutorul autocolantului de tip sticker de perete.

Puteti lipi chia o tabla scolara pe care copii pot face desene creative cu ajutorul cretei si va fi spatiul lui de creatie. Nu azitati sa ii faceti copilului dvs camera mult visata. Este foarte important sa aiba un spatiu ce il caracterizeaza si ii face placere sa se joace si sa creeze.

Ustensilele necesare si pasii simpli de aplicare a autocolantului

Pentru proiectele cu copii dvs, sunt necesare aceleasi ustensile de lucru: autocolant in diverse culori, foarfeca, cutter, rigla, creion si racleta.

Este important sa nu lasati copii nesupravegheati si sa fiti prezenti cand folosesc ustensilele sau daca sunt prea mici le folositi dvs pentru ei!

Pasii ar fi urmatorii:

1. Masuram cu rigla si cu ajutorul creionului notam conturul a ce dorim sa decupam

2. Decupam cu ajutorul cutter-ului sau a forfecii, cu un mm in afara conturului.

3. Lipim autocolantul pe zona unde dorim sa fie aplicat, din exterior spre interior

4. Cu ajutorul racletei, scoatem bulele de aer si aplicam cat mai uniform autocolantul

Incercati sa implicati cat mai mult copii in proiecte creative insa si in manuirea diverselor obiecte. Doar asa ei isi vor dezvolta abilitatile creative si motorii si va vor surprinde cu ingeniozitatea lor.

V-au placut ideile prezentate astazi? Voi ce proiecte folosind autocolantul ati realizat cu copii dvs?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *