Idei creative de decorare a gradinitelor si salilor de after-school

Gradinitele si scolile au inceput deja de peste 1 luna. Cu siguranta, fiecare parinte doreste ce e mai bun pentru copilul lui si sa fie intr-un mediu placut, sa poata invata si sa se simta bine, ca acasa. Scolile si gradinitele ar trebui sa puna accent pe crearea unui spatiu cat mai prietenos pentru copii. De multe ori, bugetul alocat pentru decorarea spatiilor (cel putin la gradinitele si scolile de stat) nu este foarte mare.

Avem o solutie, pe care o puteti propune directiunii (sau chiar sa vorbiti cu ceilalti parinti ai copiilor) si sa faceti o schimbare a salilor de clasa, care sa fie cu buget mic dar care sa aduca o schimbare radicala. Decorarea gradinitelor si salilor de afterschool si reconditionarea mobilierului cu ajutorul autocolantului, este cea mai buna solutie!

Reconditionarea mobilei si dulapurilor din salile de clasa

De multe ori, in salile de clasa, mesele si scaunele, dar si dulapurile, sunt invechite nu se schimba asa usor, fiind vorba de o investitie foarte mare. Cu ajutorul autocolantului se poate schimba aspectul acestora, le putem inveseli prin culori frumoase alese chiar de copii. Cu siguranta se vor bucura sa participe cu pareri referitoare la sala in care vor invata.

Pot fi colantate total mesele, scaunele dar si dulapurile din salile de clasa. Si cu o modificare a culorii peretilor, parca esti deja in alta sala de clasa. Un covor viu colorat si gata, copii sunt gata sa vina cu voie buna la gradinita/scoala!

Decorare gradinita cu ajutorul autocolantului - reconditionare mobila
Decorare gradinita cu ajutorul autocolantului – reconditionare mobila

Decorarea gradinitelor: Tabla scolara din autocolant

Tabla de scris cu creta este o folie autocolanta speciala pe care se poate scrie cu creta alba sau colorata. Folia se lipeste pe peretii vopsiti cu lavabil, exact ca stickerele.

Folie autocolanta care imita tabla scolara este o solutie foarte buna pentru gradinite/scoli. Este cunoscuta dorinta copiilor de a se exprima pe suprafete intinse, disponibile la indemana lor. Astfel cu folia autocolanta tabla de scris, va asigurati ca:

  • protejati peretii si mobilierul din incapere
  • micutul vostru se poate exprima in voie intr-un mod creativ
  • dat fiind caracterul jucaus al activitatii, copii de gradinta pot exersa litere si cifre, copilul fiind incantat de maniera in care invata prin joc

Pentru a crea un decor cat mai placut, educativ si jucaus in camera celor mici, puteti crea cu ajutorul autocolantului tabla scolara cu modele cu animalute.

Tabla scolara din autocolant, folosita in salile de gradinita si after-school
Tabla scolara din autocolant, folosita in salile de gradinita si after-school

Tabla magnetica – folosita pentru activitatile copiilor

Tabla magnetica este utila pentru anumite activitati ale copiilor. De exemplu, la cei de gradinita, pot avea poze magnetice pe care sa le prinda pe tabla magnetica si sa poate crea o poveste prin imagini. Sau pot crea anumite tematici.Tematica toamnei de exemplu ar putea cuprinde imagini care reflecta toamna: frunze aurii, fructe/legume de toamna, copii imbracati gros, copaci fara frunze etc.

Tabla magentica, decor perfect pentru salile de gradinita
Tabla magentica, decor perfect pentru salile de gradinita

Activitati pentru cei mici folosind autocolantul

Cei mici pot avea diverse activitati folosind autocolantul. Pot decupa forme pe care sa le lipeasca pe foi albe, si sa creeze diverse lucruri: casute, copaci, gard, nori, soare/luna etc. Cu ajutorul educatoarelor, sunt sigura ca sunt multe alte jocuri pe care le pot face cu ajutorul autocolantului: crearea de masti tematice, decorare oua de Paste etc.

Suntem siguri ca autocolantul poate face dintr-o sala de gradinita/scoala/after school o camera unde copii sa se simta bine si sa poata invata in voie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *