Proiecte creative de Halloween folosind autocolantul

Sarbatoarea de Halloween este sarbatorita si mult asteptata mai ales de copii. Se sarbatoreste pe 31 octombrie si este o sarbatoare preluata din Statele Unite ale Americii si Canada. In Romania, nu se sarbatoreste Halloween-ul in adevaratul sens al cuvantului, ci doar este preluata traditia cu costumatia, spre bucuria copiilor.

Ii putem implica foarte bine in diverse proiecte creative de Halloween, realizate cu ajutorul autocolantului:

Crearea unei masti cu ajutorul autocolantului

Poti crea foarte usor o masca cu ajutorul autocolantului. Este nevoie doar de putina indemanare si de ustensilele necesare: o bucata de carton, elastic, autocolant in nuantele dorite, foarfeca, rigla si cutter. Primul pas este acela de a decupa bucata de carton sub forma unei masti (cu ochi, gura si nas). Nu uita sa faci 2 gauri in parti pentru a prinde elasticul. Acum vine urmatorul pas, cel de decorare a mastii cu ajutorul autocolantului. Poti crea fie un personaj din desenele preferate sau chiar un super erou. Acum trebuie doar sa decupezi autocolantul (folosesti rigla, cutterul/foarfeca) si sa il lipesti pe masca,cu atentie astfel incat sa ajungi la rezultatul dorit.

Masca creata cu ajutorul autocolantului

Decoreaza galetusa in care primesti bomboanele de Halloween

Galetusa cu care colinzi din casa in casa petru bomboane, o alta superstitie preluata, trebuie sa fie decorata si ea astfel incat sa se integreze in costumatia ta. Daca esti un super-erou, ca de exemplu Spiderman, este bine sa decorezi galeata in care strangi bomboanele in aceleasi nuante ale costumului. Ai nevoie de autocolant in culorile costumului si de indemnare. Poti crea orice model doresti: in cazul acesta e bine sa creezi un efect e panza de paianjen, ca sa se potriveasca super-eroului Spiderman.

Galeata Halloween decorata cu ajutorul autocolantului

Proiecte creative de Halloween: accesoriile costumului

Unele costume necesita accesorii in plus: un cavaler de razboi are nevoie de sabie si scut. Sabia si scutul le poti crea din carton, pe care sa le decorezi cu ajutorul autocolantului.

O printesa are nevoie de coroana pe care la fel o poti realiza din carton si decorata cu autocolant in nuanta galben/auriu. Important este sa fii foarte creativ si sa iti creezi un costum unicat, care nu se gaseste in magazine. In acest fel, esti sigur ca nu vei mai intalni pe nimeni costumat la fel.

Decoreaza camera in spiritul Halloween-ului

Nu uita de camera copiilor: si aceasta trebuie decorata in spiritul Halloween-ului. Poti crea pancarde din carton pe care sa le decorezi cu autocolant sub diverse forme: dovleac cu fete zambitoare, fantome, scheleti sau lilieci etc. Poti cumpara stickere din autocolant pe care sa le lipsesti pe perete sau pe usa dormitorului. Acesta poate fi chiar si fosforescent, pentru un efect mai intens al sarbatorii. Indiferent de cum alegi sa te costumezi, autocolantul este o solutie de a crea un costum special, inedit, cu un buget relativ mic. Plus de asta, copii vor fi incantati sa isi creeze singuri costumatia pentru aceasta sarbatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *