Intretinerea autocolantului auto

Colantarea masinii este o solutie moderna si practica pentru protejarea vopselei, dar si pentru decorarea masinii. Exista totusi diferite pareri cu privire la inscriptionarea autoturismelor cu folii adezive sau cu autocolant de tip tuning auto. Multe persoane sunt incantate de eficienta acestui procedeu, dar altele sunt reticente si au multe intrebari. O sa incarcam astazi sa va raspundem la cateva dintre ele:

Care sunt foliile speciale pentru colantarea auto?

Foliile protejeaza masina impotriva zgarieturilor?

Vopseaua se distruge atunci cand se decolanteaza masina?

Cum se intretine o masina colantata cu autocolant tuning auto?

Cum se intretine autocolantul auto?

Care sunt foliile speciale pentru colantarea auto?

Eexista o gama larga de folii adezive special create pentru colantarea auto, insa atunci cand doriti sa realizati o aplicatie auto este important sa stiti care este folia care se potriveste, pentru a obtine succesul dorit, dar si pentru a evita eventualele nemultumiri. Acest lucru vi-l poate recomanda doar firma unde doriti sa faceti tuning auto, printr-o verificare a masinii si o consultanta in privinta colantarii.

Folii speciale pentru protectia auto
Folii speciale pentru protectia auto
sursa: pixabay.com

Foliile protejeaza masina impotriva zgarieturilor?

Pentru protejarea masinii, va recomandam este o folie perfect transparenta, rezistenta si suficient de groasa pentru a va proteja masina de zgarieturi. Suprafata transparenta permite pastrarea culorii initiale a masinii.

Folia poate fi aplicata pe suprafete drepte si usor curbate, de obicei pe partile inferioare ale masinii, cum ar fi: bara din fata, bara din spate, praguri, aripi, usi etc., dar se poate aplica si in interior. Foliile pentru colantarea auto protejeaza suprafata masinii de zgarieturi superficiale, care pot fi reparate prin utilizarea unui foehn. Este importanta si perceptia despre zgarieturile grave, deoarece foliile nu sunt bullet proof.

Autocolantul tuning auto protejeaza impotriva zgarieturilor
Autocolantul tuning auto protejeaza impotriva zgarieturilor

Vopseaua se distruge atunci cand se decolanteaza masina?

Desi au adezivul permanent, foliile speciale pentru tuning-ul auto se indeparteaza fara probleme sub actiunea unui foehn si nu afecteaza vopseaua masinii. Totusi, pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie ca masina sa aiba vopseaua originala sau, daca a fost revopsita, acest procedeu sa se fi executat performant, iar inscriptionarea sa se fi realizat dupa doua-trei saptamani de la revopsire.

Pentru a asigura indepartarea fara probleme a foliilor adezive de pe suprafata masinii, va recomandam sa stergeti masina, inainte de colantare, cu o solutie speciala izopropilica. Aceasta solutie va este de folos atat la aplicarea, cat si la indepartarea foliei.

Cum se intretine o masina colantata cu autocolant tuning auto?

Spalarea se va realiza regulat, folosindu-se un burete sau o laveta moale, care sa nu provoace niciun fel de zgarieturi suprafetei. Prima etapa este indepartarea stratului principal de murdarie care include praf sau nisip uscat. In acest caz, se foloseste apa sub presiune. Dar atentie: va recomandam ca distanta dintre pulverizatorul aflat sub presiune si suprafetele colantate sa nu fie mai mica de 30-40 cm.

Spalarea autocolantului auto
Spalarea autocolantului auto
sursa: pixabay.com

De asemenea, tineti cont de faptul ca unghiul de aplicare trebuie sa fie unul de 90 de grade. Este foarte important sa se evite apropierea cu duza aparatului de spalat direct pe folie sau de marginile acesteia, deoarece aceasta s-ar putea rupe. Este recomandata folosirea sampoanelor cu PH neutru si evitaterea pe cat posibil a spumelor active.

Evitati spalarea autovehiculului atunci cand temperatura exterioara este ceva mai ridicata (25-40 grade). Totodata, nu faceti acest lucru in contact direct cu razele soarelui. In astfel de zile calduroase, se recomanda spalarea dimineata sau seara. Nu lasati autovehiculul murdar pentru o perioada indelugata de timp (2-4 saptamani).

Contaminarile dificile, cum ar fi excrementele de pasari, seva de copac, insecte sau de gudron, trebuie curatate imediat cu apa si detergent.  Nu folositi sub nicio forma obiecte abrazive. De asemenea, scurgerile de combustibil de pe suprafata autocolantului trebuie curatate imediat pentru a evita deteriorarea zonei respective.

Recomandam sa se foloseasca numai produse create special pentru masina dumneavoastra si pentru tipul de autocolant pe care alegeti sa-l montati. Produsele pentru indepartarea murdariei puternice si pentru intretinerea autocolantului le puteti gasi si in atelierul nostru, la preturi promotionale.

Spalare masina acoperita cu autocolant tuning auto
Spalare masina acoperita cu autocolant tuning auto
sursa: unsplash.com

Cum se intretine autocolantul auto?

Incercati sa parcati autovehiculul intr-un garaj sau ori de cate ori este posibil sub un acoperis pentru ca autocolantul (la fel ca vopseaua) se poate degrada de la expunerea prelungita la soare si poluantii atmosferici, in special pe suprafetele orizontale, cum ar fi capota, capota portbagajului si plafonul. Pastrarea masinii sub acoperis va ajuta la protejarea masinii de roua sau ploaie, care pot contine poluanti acizi (o problema comuna in multe zone metropolitane mari) si astfel puteti prelungi durata de viata a autocolantului de tip tuning auto.

De asemenea, incercati sa evitati parcarea sub copaci pentru perioade lungi de timp. Mai mult decat atat, pentru ca aspectul masinii sa ramana ca in prima zi, se poate aplica periodic un strat de ceara/sealant pentru autocolant.

Speram ca v-au fost utile aceste informatii in luarea deciziei de a colanta masina. De asemenea, veti sti cum sa intretineti autocolantul de tip tuning auto pentru a-i da o viata indelungata.

One Reply to “Intretinerea autocolantului auto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *