Cum reduci temperatura din casa cu o folie protectie solara?

Geamurile sau orice alte suprafete vitrate pot deveni un element de design surprinzator in locuinte, birouri sau restaurante cu folia autocolanta potrivita. Autocolantul reprezinta cea mai simpla si ieftina metoda de redesign al suprafetelor din sticla. Pe langa design, autocolantul pentru geamuri are si alte avantaje!

In ultima vreme se discuta tot mai mult de efectele nocive ale expunerii prelungite la soare, mai ales in timpul verii. Pentru a ne proteja de temutele raze UV multi dintre noi folosim creme cu factor de protectie solara, atat pentru corp, cat si pentru fata. Din pacate, aceste raze nu sunt prezente doar afara, ci ele patrund si in interiorul caselor noastre, o data cu celelalte componente ale luminii solare, pe tot parcursul anului.

Pentru a va proteja de aceste raze, dar si de caldura din timpul verii, va recomandam o folie protectie solara si va prezentam beneficiile pe termen scurt si lung ale acesteia:

Reducerea temperaturii cu ajutorul foliilor de protectie solara
Reducerea temperaturii cu ajutorul foliilor de protectie solara
sursa: pixabay.com

Reduc caldura solara si economisiti energie

Foliile de protectie solara asigura un echilibru termic placut in incapere; vara racoarea este mentinuta in interior, iar energia provenita de la soare este in mare parte respinsa sau retinuta in folie, astfel ca in camera se pastreaza o temperatura placuta. Ele au proprietatea de a potenta efectele sistemelor de aer conditionat, aerul rece este mai mult timp mentinut in interior si se face astfel economie la cantitatea de energie electrica consumata. In functie de folia pe care o alegeti, energia solara poate fi redusa cu pana la 80% oferind o mai mare stabilitate a temperaturii din interior si o reducere a caldurii solare.

Protejeaza impotriva razelor UV

Foliile de protectie solara reduc cantitatea de raze UV care patrunde in interior cu peste 98%, astfel ca ofera protectie impotriva bolilor provocate de aceste tipuri de raze, care sunt  incriminate in imbatranirea si ridarea pielii, afectiuni ale ochilor, arsuri solare si cancer. Folosind foliile de protectie solara va asigurati ca razele UV nu patrund in incapere si astfel va protejati sanatatea, atat vara, cat si iarna.

Reducerea temperaturii cu ajutorul foliilor de protectie solara
Reducerea temperaturii cu ajutorul foliilor de protectie solara
sursa: pixabay.com

Regleaza cantitatea de lumina care patrunde in incapere si sporesc intimitatea

Nimic nu este mai placut decat sa aveti parte de multa lumina naturala in incaperea in care va petreceti timpul, dar asta vine la pachet si cu aspecte mai putin placute: caldura mare pe timpul verii sau stralucire puternica care deranjeaza ochiului. Aceste minusuri pot fi combatute cu ajutorul foliei de protectie solara, in cazul carora cu cat gradul de protectie solara este mai mare, cu atat cantitatea de lumina care patrunde in interior este mai mica.  Beneficiati si de o sporire a gradului de intimitate in timpul zilei, pentru ca persoanele din exterior nu pot sa vada in interior, datorita efectului de oglinda, mai mare sau mai mic, pe care foliile de protectie solara il au. Daca insa va doriti o folie care sa va asigure protectie solara si UV, dar in acelasi timp sa fie clara optic si sa aiba un efect de oglinda scazut, nu este nici o problema, exista si acest tip de folie.

Nu trebuie sa va faceti probleme nici in privinta plantelor pe care le aveti in incapere, pentru ca acestea nu au de suferit in urma montarii pe geamuri a foliei de protectie solara. Dupa o scurta perioada de adaptare in care este posibil sa stagneze din crestere, ele isi revin, infloresc si cresc in mod natural.

Regleaza cantitatea de lumina cu ajutorul foliilor de protectie solara
Regleaza cantitatea de lumina cu ajutorul foliilor de protectie solara
sursa: pixabay.com

Limiteaza cantitatea de caldura care se pierde iarna prin intermediul geamurilor

Foliile de protectie solara nu sunt de un real ajutor doar vara, ci si iarna. La fel cum vara pastreaza racoarea in interior, la fel se intampla si pe timpul iernii, cand caldura este retinuta in incapere, iar pierderile de caldura prin intermediul geamurilor sunt limitate.

Limiteaza cantitatea de caldura cu ajutorul foliilor de protectie solara
Limiteaza cantitatea de caldura cu ajutorul foliilor de protectie solara
sursa: pixabay.com

Puteti alege unul dintre diversele modele de folie protectie solara

Fiecare proiect are specificitatile lui, dar noi va putem oferi folia potrivita pentru orice tip de proiect. Gasiti pe autocolant.ro urmatoarele tipuri de folii de protectie solara:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *