Aplicarea foliei de protectie solara

Foliile pentru geamuri sunt folosite in principal pentru filtrarea razelor de soare si pot fi folosite atat acasa cat si la birouri sau spatii comerciale. Se pot folosi cu succes folii reflectorizante in zonele de birou sau productie de bunuri, mai ales acolo unde se doreste pastrarea unei intimitati intre interior si exterior (mai ales daca este o zona traversata de pietoni). Sunt utilizate materialelor colorate astfel ca se reduce expunerea la radiatii ultraviolete pana la 1%. O consecinta benefica ar fi ca obiectele situate in camera vor fi protejate de lumina  puternica a soarelui.  

Utilizarea foliilor de protectie solara ajuta la evitarea supraincalzirii pentru ca pot reflecta pana la 40-50% din energia solara. Datorita aplicarii foliei pe geamuri nu mai este necesara folosirea de perdele sau jaluzele, doar daca doriti in mod expres pentru caminul vostru. Insa in zona e birouri se poate renunta la jaluzele fara probleme.  

In comert, puteti gasi o gama variata de nuante pentru foliile de protectie solara: gri, albastru, verde. Aceste folii pentru ferestre au grade diferite de protectie fata de soare, in functie de culoarea aleasa.

Astazi dorim sa iti prezentam etapele aplicarii foliei de protectie solara:

Recomandari inainte de aplicarea foliei de protectie solara

Este bine sa tineti cont de cateva recomandari pe care vi le oferim in acest articol, pentru ca aplicarea foliilor de protectie solara sa fie un succes garantat.

In primul rand geamurile pe care doriti sa aplicati folile nu trebuie sa fie incalzite sau aflate sunt influenta directa a razelor de soare, asadar cel mai bine este sa aplicati foliile de geamuri cat mai devreme posibil, dimineata.

In al doilea rand, trebuie sa curatati foarte bine suprafata geamului pe care doriti sa aplicati folia si sa inchideti toate sistemele de ventilatie care ar putea amplicafica recircularea prafului in incapare.

Ca sa aveti un succes in acest proiect, aplicarea foliilor se face in mediu umed, asadar folositi continuu solutie aplicatoare, eventual diluata in functie de preferinta aderentei pe care o doriti initial.

Va recomandam, de asemenea, sa lucrati in echipa astfel incat sa fiti minim 2 persoane. O sa vedeti in etapele prezentate mai jos, ca acest lucru este clar necesar.

Pentru a aplica folie de protectie solara pe geam, lucrati in echipa de 2 persoane.
Recomandarea autocolant.ro:
Pentru a aplica folie de protectie solara pe geam, lucrati in echipa de 2 persoane.

Masurarea geamului, taierea foliei si pregatirea geamului

In primul rand, trebuie sa masurati geamul cu ajutorul unei rulete. Daca este termopan, masurati ca atare geamul, daca este geam de sticla clasic, trebuie sa inlaturati baghetele care sustin sticla, si apoi sa faceti masurarea acesteia cat mai precis.

Dupa masurare, taiati folia in marimea geamului pe o suprafata de lucru permanent curata. Recomandarea noastra este sa taiati folia de gam cu 2-3 cm mai mare decat masura exacta a geamului. Veti putea face ajustarile la final.

Daca ati masurat si ati taiat folia de protectie solara, urmatorul pas este sa pregatiti geamul pe care doriti sa aplicati folia. Tineti cont ca trebuie sa curatati f bine atat geamul cat si rama. Pentru a curata geamul foarte bine, utilizati o solutie speciala si o racleta, evitand sa lasati dungi cu aceasta. Marginile si rama geamului o stergeti la final cu un material textil moale, care nu lasa scame, ca sa evitati surplusul de lichid de curatare si urmele de praf de la colturi.

Aplicarea foliei si decuparea surplusului foliei pe geam

Aplicati solutie de montaj atat pe folie cat si pe geam, asigurandu-va ca toata suprafata este acoperita.

Acum este momentul sa aplicati folia pe suprafata geamului si indepartati suportul acesteia. Este recomandat sa nu atingeti deloc folia pe suprafata adeviza pentru a nu o contamina cu praf sau amprente. Acum, rulati folia cu suportul acesteia pe interior si spreiati cu solutie de montaj suprafata foliei suport pentru a o indeparta. Puteti sa rulati folia pe geam, cu suportul spre exterior, indepartandu-l si in acelasi timp pulverizand solutie de montaj. 

Decuparea se face foarte usor, cu ajutorul unei lame/cutter, obtinand masura dorita.

Decuparea surplusului foliei de geam
Decuparea surplusului foliei de geam

Indepartarea solutiei aplicatoare cu ajutorul racletei

Folositi racleta mereu de sus in jos. Umeziti suprafata foliei astfel incat racleta sa alunece pe aceasta si apasati cu ea din mijloc pre exterior pentru a indeparta solutia de montaj dintre geam si folie. Folositi racleta pana eliminati toata solutia de montaj de sub folie.

Intretinerea foliilor

Pentru a curata foliile de geamuri puteti sa folosi produse obsnuite de curatat geamurile sau apa cu sapun. Curatarea foliilor se face doar in mediu umed. Este recomandat sa nu utilizati produse abrazive si intotdeauna sa stergeti cu o carpa moale sau cu o racleta de cauciuc.

O alta recomandare Autocolant.ro este aceea de a evita spalarea geamurilor minim 7 zile de la aplicarea foliei pentru a se putea fixa cat mai bine.

Indepartarea foliei

Cea mai usoara etapa este aceea de a indeparta folia, in cazul in care aceasta este veche sau deteriorata. Cu ajutorul unui simplu cutter desprindeti folia dintr-unul dintre colturi si trageti usor de ea.

Aveti nevoie de o solutie speciala si de o reclata pentru a indeparta adezivul ramas pe sticla.

Speram ca aceste informatii si etape prezentate detaliat, va vor fi utile in aplicarea foliilor de protectie solara in caminul dvs sau chiar la birou.

One Reply to “Aplicarea foliei de protectie solara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *